Logo
  • Nieuws
  • 7 oktober 2020
  • Bron: Mobilelron

Meer dan 80 procent ziet volledige terugkeer naar kantoor niet zitten

Ruim 80 procent van de Nederlandse werknemers wil na de corona-pandemie niet volledig terugkeren naar werken vanuit kantoor, een percentage dat overeenkomt met het wereldwijde gemiddelde. Dit ondanks dat een kwart van de werknemers uit ons land ook aangeeft dat het afgezonderd zijn van het team de grootste belemmering vormde voor de productiviteit de afgelopen periode.

Beeld Meer dan 80 procent ziet volledige terugkeer naar kantoor niet zitten

Dat blijkt uit onderzoek van mobile-centric security platform MobileIron. Covid-19 heeft de manier waarop mensen werken duidelijk veranderd en de reeds bestaande trend van thuiswerken verder versterkt. Dit levert ook security-uitdagingen op voor IT-afdelingen, omdat werknemers steeds vaker hun persoonlijke devices gebruiken om toegang te krijgen tot zakelijke data en diensten.

Phishingaanvallen

Het verspreid en op afstand werken zorgt voor een nieuw dreigingslandschap, waarbij kwaadwillenden zich steeds vaker via phishingaanvallen richten op mobiele devices. Deze aanvallen lopen uiteen van eenvoudig tot geavanceerd en hebben een grotere kans van slagen doordat veel werknemers niet op de hoogte zijn van hoe ze een phishingaanval kunnen herkennen en voorkomen.

Arjan Veenboer, Regional Sales Director bij MobileIron: "Hackers weten dat werknemers hun slecht beveiligde mobiele devices vaker dan ooit gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens, en richten zich met hun phishingaanvallen dan ook steeds vaker op deze devices. Iedere organisatie moet een securitystrategie opstellen waarin mobiele devices centraal staan. Hierin zou de nadruk moeten liggen op de gebruikerservaring en maximale productiviteit voor de werknemers op ieder device, ongeacht waar ze werken, zonder dat hun persoonlijke privacy in het geding is.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.