Logo
  • Nieuws
  • 15 maart 2022
  • Bron: EenVandaag

Kantoren worden anders ingericht: 'Kantoortuin te druk - ook voor extraverten'

Een goede oplossing voor zowel introverte als extraverte werknemers is om een paar dagen per week in teams bij elkaar te komen in het bedrijf. Maar dat moet een werkgever dan wel mogelijk maken. Een kantoortuin is daarvoor minder geschikt  aldus hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht Stefan van der Stigchel. Sommige bedrijven vormen hun kantoortuin dan ook om tot een kantoor met verschillende zones zo leert een item van EenVandaag.

Beeld Kantoren worden anders ingericht: 'Kantoortuin te druk - ook voor extraverten'

Volgens Van der Stigchel is er sprake van de revolutie van de werkplek. "Veel revoluties vloeien voort uit noodzaak. Dat is nu ook gebeurd. We spreken als jaren over mobiele teams, Covid-19 heeft aangetoond dat het mogelijk is. Slimme werkgevers gaan hier ook vooral mee door."

Meten welzijn

Werkgevers zijn tegenwoordig ook meer bezig met het welzijn van medewerkers. Ze zouden het welzijn volgens de hoogleraar niet alleen moeten meten door naar de context op het werk te kijken, maar naar het hele plaatje. "Want de werknemer heeft de laatste twee jaar het werk mee naar huis genomen."

Er zijn momenteel diverse soorten software verkrijgbaar waarmee inzicht gekregen kan worden in de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers. Managers vinden het vaak lastig om er naar te vragen. Inschattingen maken over het welzijn van werknemers gaat dan ook in de toekomst veel vaker datagestuurd is de verwachting van Arosha Brouwer, een van de oprichters van Quan Wellbeing. 

Kijk hier het item op EenVandaag terug

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.