Logo
  • Nieuws
  • 14 maart 2022
  • Bron: KPN

Hybride werken cruciale arbeidsvoorwaarde

Als de hele week op kantoor werken verplicht is, haakt 1/3 van de werknemers af en kijkt dan uit naar een andere baan. De meesten zijn dan ook zo gewend aan hybride werken dan het een cruciale arbeidsvoorwaarde is geworden. Een verworven recht inmiddels. Hoe zwaar veel werknemers hechten aan een combinatie van thuiswerken en kantoorwerk, blijkt uit de nieuwe Monitor Hybride Werken van KPN.

Beeld Hybride werken cruciale arbeidsvoorwaarde

Een volledige terugkeer naar de oude situatie ziet vrijwel niemand zitten. Uit het onderzoek dat KPN heeft gehouden onder mensen die minimaal 1 dag op kantoor en minimaal 1 dag ergens anders werken, blijkt ook hoe zeer medewerkers aan hun vrijheid zijn gaan hechten. Men wil best met enige regelmaat naar kantoor komen, maar men wil wel zelf kunnen bepalen wanneer en op welke dag(en).  

Effect versoepeling thuiswerkadvies klein

Wat verder uit het onderzoek blijkt is dat sinds het thuiswerkadvies van de overheid is vervallen, het aantal werkdagen dat mensen op de bedrijfsvestiging zitten nauwelijks is toegenomen. In oktober 2021 zat 62,6% nog 2 of 3 dagen op kantoor. Nu is dat 65,2% zo meldt KPN. Het effect van de versoepeling van het thuiswerkadvies blijft klein: werknemers die hybride werken zijn niet veel vaker op kantoor te vinden.

Bijna iedereen (93%) geeft aan een goede balans te hebben gevonden tussen werken thuis en op kantoor. Bijna iedereen (93%) geeft aan een goede balans te hebben gevonden tussen werken thuis en op kantoor.

In opdracht van KPN deed Blauw Research vorige maand onderzoek onder 1000 werknemers bij bedrijven en instellingen met minimaal 10 medewerkers. Alle ondervraagden werken hybride.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.