Logo
  • Nieuws
  • 29 mei 2020
  • Bron: Sprout

Facebook: meer op afstand werken. Salaris afhankelijk van locatie

Facebook heeft minder tot geen kantoren meer nodig. Ceo Mark Zuckerberg wil zijn 48.000 medewerkers namelijk ook na de versoepeling van coronamaatregelen toestaan om vanuit huis te werken. Het salaris wordt dan afgestemd op de lokale kosten voor levensonderhoud.

Beeld Facebook: meer op afstand werken. Salaris afhankelijk van locatie

Dat meldde Zuckerberg tijdens een livestream aan zijn medewerkers. Daarnaast wil hij meer werknemers aannamen die altijd op afstand werken. Op die manier kan hij veel meer talent aan zich binden omdat ze niet in de steden waar Facebook kantoren heeft hoeven te wonen.

De ervaring van Zuckerberg is dat de productiviteit niet achteruitgaat tijdens lockdowns en thuiswerken. Hij verwacht dan ook dat de helft van alle medewerkers binnen 5 tot 10 jaar permanent remote werkt.

Een voorbeeld van een bedrijf dat alleen met remote medewerkers werkt is Gitlab. In onderstaande HR Podcast vertelt Roos Takken hoe het is om HR Businesspartner te zijn in een bedrijf waar medewerkers altijd remote werken. Hoe werkt dat? Welke voordelen heeft dat voor het bedrijf en de medewerkers? En hoe kun je de nadelen verzachten? Roos geeft ook praktische tips om het plotselinge remote werken van nu meer in te passen in jouw HR-praktijk.

Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! √Čn als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.