Logo
  • Nieuws
  • 19 januari 2015

Werkgevers lanceren internetplatform ’Amsterdam. Onbeperkt aan de slag’

Twintig werkgevers op de Amsterdamse Zuidas – verenigd in de Ambitie van Zuid -  lanceren  een internetplatform voor werkzoekenden met een beperking en werkgevers die daarvoor openstaan. Hiermee willen zij een structurele bijdrage leveren aan de baangarantieafspraken uit het Sociaal akkoord en de doelstellingen van de Participatiewet.

Beeld Werkgevers lanceren internetplatform ’Amsterdam. Onbeperkt aan de slag’

Op het digitale platform ‘Amsterdam. Onbeperkt aan de Slag’ plaatsen werkgevers hun vacatures/werkaanbod; werkzoekenden met een arbeidsbeperking plaatsen er hun profiel. Vanuit dit initiatief vinden tevens periodiek Meet&Greets plaats om de zakelijke Zuidas-bedrijven actief kennis te laten maken met de arbeidsgehandicapten en hun specifieke talenten. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en het Werkgeversservicepunt Amsterdam.

Baangarantieafspraken

De Ambitie van Zuid is een samenwerkingsverband van werkgeversnetwerk De Normaalste Zaak en twintig bedrijven op en rond de Zuidas van Amsterdam die vanuit zakelijke en maatschappelijke overwegingen (MVO) de ambitie hebben om mensen met een arbeidsbeperking een volwaardige functie te bieden binnen hun organisaties.
Deelnemende organisaties zijn onder andere ABNAmro, Accenture, Achmea, DAS, EY, Gemeente Amsterdam, IBM, ING, Microsoft en Rabobank.

Utrecht ook ‘Onbeperkt aan de slag’

In Utrecht bestaat een soortgelijk platform ruim een half jaar. Bijna 600 werkzoekenden hebben een profiel aangemaakt, ruim 100 deelnemers hebben de eerste Meet&Greets bezocht, er zijn 150 kennismakings-/sollicitatiegesprekken gevoerd en 24 werkzoekenden hebben inmiddels een baan gevonden.

Het is de bedoeling dat het platform na Utrecht en Amsterdam snel ook landelijk uitgerold wordt.

De eerste tien werkgevers van de Ambitie van Zuid die hun ambitie in kaart hebben gebracht, hebben in 2014 in totaal 123 plaatsen gerealiseerd, voor 2015 willen de werkgevers dit aantal te laten groeien naar 380. De Ambitie van Zuid wil structureel ruim 1.750 plaatsen realiseren.

Gratis webinar: Participatiewet in de praktijk

 In dit gratis webinar krijgt u inspiratie en advies hoe met deze wet om moet gaan in uw eigen bedrijf. Aan bod komen aspecten zoals het belang van draagvlak, het kritisch selecteren van functies, werven en begeleiden van medewerkers. Ter illustratie volgen we een bedrijf dat al met deze ontwikkelingen bezig is. Meer informatie

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.