Logo
  • Nieuws
  • 3 maart 2014

Verslaving is een onderliggend productiviteitsprobleem

89 procent van de werkgevers in Nederland heeft of hanteert geen verslavingsbeleid binnen de organisatie. Toch verwacht bijna de helft van de werkgevers (48%) dat verslaving een onderliggend productiviteitsprobleem is binnen de eigen organisatie. Dit blijkt uit onderzoek van de private verslavingszorginstelling SolutionS onder werkgevers en HR-verantwoordelijken in Nederland.

Beeld Verslaving is een onderliggend productiviteitsprobleem

Opvallend is dat uit het onderzoek ook naar voren komt dat 93 procent wel de toegevoegde waarde van specifiek verslavingsbeleid inziet. Een goed teken volgens Miriam Diekman, Client Care & Relations Manager bij SolutionS. Een serieuze 10 procent van de Nederlandse beroepsbevolking is probleemgebruiker, wat betekent dat de kans voor werkgevers groot is dat ze een verslaafde medewerker tegenkomen.

Nieuwe ziektewet

Toch blijft verslaving onbekend terrein aldus Diekman. “De nieuwe ziektewet die sinds begin dit jaar officieel van kracht is, is een echte wake-upcall. Het dwingt werkgevers tot hardere maatregelen en het opstellen van echt duidelijke richtlijnen om de verantwoordelijkheid voor ziekteverzuim te concretiseren.”

Seminar Nieuwe ziektewet

Als werkgever kunt u extra kosten verwachten voor de Ziektewet- en WGA-uitkering voor werknemers met een tijdelijk arbeidscontract. Welke (financiële) gevolgen heeft dit voor uw organisatie? Wat kunt u doen om kosten te beheersen en zelfs terug te dringen? Volgende seminar vindt plaats op 8 mei 2014!
Meer info >

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.