Logo
  • Nieuws
  • 28 januari 2014
  • Mariel Hovemann

Stuur werknemer met griep naar huis

Steeds meer mensen gaan met griep gewoon naar het werk. Volgens De Grote Griepmeting is dit jaar in januari het percentage mensen dat met griep thuis bleef nog nooit zo laag geweest: 64 procent. Ter vergelijking: vorig jaar was dit 80 procent.

Beeld Stuur werknemer met griep naar huis

Onderzoeker Carl Koppeschaar van de Grote Griepmeting wijt dit aan de economische crisis. “Mensen zijn bang dat ze hun baan verliezen als ze verzuimen, zegt hij hierover in het AD. Onverantwoord aldus de onderzoeker. “Mensen die doorlopen met een griep, kunnen een longontsteking oplopen. Daarnaast zijn zij ook nog eens een bron van besmetting voor collega's.”

Cursus Grip op Ziekteverzuim

Signaleren- Analyseren - Beheersen - Beperken
Werkgevers en -nemers hebben steeds meer verantwoordelijkheden gekregen als het om het beheersen van ziekteverzuim gaat. Een verzuimende medewerker kost een werkgever handenvol geld en de nodige hoofdbrekens. Tijdens deze cursus ziekteverzuim leert u hoe u door adequaat in te grijpen de verzuimkosten binnen uw onderneming kunt beperken. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.