Logo
  • Nieuws
  • 30 maart 2022
  • Bron: WTW

Vraag naar inzicht in de beloning voor digitale skills neemt in heel Europa toe

Meer dan tweederde van de organisaties in Europa prioriteert het aanbieden van een meer op maat gemaakte beloning voor werknemers met essentiële digitale skills . Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van WTW.

Beeld Vraag naar inzicht in de beloning voor digitale skills neemt in heel Europa toe

Het aantrekken en behouden van werknemers met digitale skills blijft wereldwijd een van de grootste uitdagingen voor organisaties. Als gevolg daarvan heeft de schaarste aan werknemers met deze skills een impact op de groei en digitale transformatie van veel organisaties.

De noodzaak om inzicht te krijgen in opkomende digitale skills en hoe deze salarissen beïnvloeden, wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Volgens WTW ’s Artificial Intelligence and Digital Talent compensation survey rapport, is slechts 15% van de deelnemende organisaties in Europa volledig voorbereid op hun digitale transformatie, terwijl 9% nog helemaal geen actie heeft ondernomen.

"Een gebrek aan marktinzichten voor digitale skills heeft eraan bijgedragen dat bedrijven niet in staat zijn om voldoende werknemers met deze skills aan te trekken. Om een concurrerend beloningspakket te kunnen aanbieden, moeten bedrijven inzicht  hebben in de digitale skills die in opkomst zijn en hoe deze competitieve salarissen kunnen beïnvloeden", zegt Michiel Klompen, Digital Product Lead, Work & Rewards, WTW.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.