Logo
  • Nieuws
  • 28 februari 2008
  • Mariel Hovemann

‘Doorwerksubsidie’ voor experimenten langer doorwerken

Branches en bedrijfstakken krijgen € 3,3 miljoen om te experimenteren met het langer aan de slag houden van oudere werknemers. Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt deze subsidie beschikbaar.

Beeld ‘Doorwerksubsidie’ voor experimenten langer doorwerken

Momenteel stoppen mensen gemiddeld als zij 61 jaar zijn met werken. De subsidie is bedoeld voor experimenten om ouderen actief te laten blijven in hun branche. In plaats van één aanvraag kunnen nu maximaal drie aanvragen worden ingediend. In het verleden kregen individuele bedrijven en organisaties al subsidie om (oudere) werknemers te behouden.

 

Leeftijdsbewust personeelsbeleid

Het geld voor de experimenten is afkomstig uit de zogeheten tijdelijke Subsidieregeling stimuleren leeftijdsbewust beleid. Sinds 2005 is hieruit circa € 18 miljoen subsidie beschikbaar gesteld voor ongeveer 350 experimenten om ouderen tot op hogere leeftijd te laten doorwerken.

 

De regeling heeft volgens het ministerie al veel goede praktijkvoorbeelden opgeleverd. Van de zeven sectoren hebben de industrie, de zakelijke dienstverlening en de overige dienstverlening (waaronder zorginstellingen en het onderwijs) de meeste aanvragen ingediend. Zo heeft bijvoorbeeld de straatmakersbranche de lichamelijke belasting van werknemers aangepakt waardoor die minder snel uitvallen. Verder kregen werkgevers in de grafimediabranche subsidie om oudere en ervaren vakmensen te behouden voor het grafimediabedrijf.

 

Branche- en bedrijfstakorganisaties en Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen kunnen subsidie aanvragen bij het Agentschap SZW (www.agentschapszw.nl). Per aanvraag wordt maximaal € 40.000 verleend. Aanvragen van subsidie is mogelijk van 3 maart tot 29 april 2008.

 

Spoor zelf uw subsidiekansen op

Wilt u weten voor welke subsidie u eventueel in aanmerking komt? Neem dan een abonnement op de online Subsidiedatabase.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.