Logo
  • Nieuws
  • 8 januari 2021
  • Bron: Nu.nl

Apple linkt hoogte bonus bestuurders voortaan aan milieu en sociaal gedrag

De hoogte van de bonus voor topmanagers bij Apple hangt voortaan af van hoe goed de bestuurders presteren op het gebied van duurzame energie, diversiteit op de werkplek en andere sociale en milieukwesties. Dat blijkt uit een aanvraag die het bedrijf indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) zo meldt Nu.nl.

Beeld Apple linkt hoogte bonus bestuurders voortaan aan milieu en sociaal gedrag

Apple wil op die manier leidinggevenden motiveren niet alleen sterke financiële resultaten te behalen, maar ook ‘te voldoen aan hoge normen van waardengedreven leiderschap’ zo staat in het document van de aanvraag. De financiële doelstellingen en de drempels voor managementbonussen blijven verder hetzelfde.
Apple kan uiteindelijk de bonus met 10 procent verhogen of verlagen als wel of niet aan de waarden wordt voldaan.

Duurzame innovatie

Het concern geeft aan ernaar te streven om voor al hun producten en verpakkingen 100 procent gerecycled en hernieuwbaar materiaal in te kopen. Ze geven daarbij geen termijn aan. Ook benoemen ze diversiteit als de ‘drijvende kracht achter innovatie en de sleutel tot ons succes’.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.