Logo
  • Nieuws
  • 2 augustus 2017

Vervangen hologrammen straks de pc's op uw kantoor?

Hologrammen en Augmented Reality in plaats van hardware zoals pc's en beeldschermen op de werkplek? De Amerikaans startup Meta heeft dit al rigoureus voor de eigen werkomgeving doorgevoerd.

Beeld Vervangen hologrammen straks de pc's op uw kantoor?

Van de receptioniste tot de CEO van Meta, iedereen draagt een transparante Augmented Reality-bril en staat met zijn handen in de lucht te zwaaien. Het besturingssysteem is zo opgezet dat medewerkers het intuïtief kunnen besturen, dus enkel met de handen. Na beeldschermen wil Meta-CEO Meron Gribetz ook muizen, toetsenborden en uiteindelijk het hele bureau schrappen om een eind te brengen aan wat hij 'de tirannie van het moderne kantoor' noemt.

De praktijktest bij Meta wordt gemonitord door een team van neurowetenschappers, die bijhouden hoe mensen reageren en hoe ze zich voelen tijdens het gebruik van de bril. Zo wil de startup er achter komen wat wel werkt, en wat niet.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.