Logo
  • Nieuws
  • 15 oktober 2012
  • Mariel Hovemann

Werkgevers: werknemer moet zelf werken aan duurzame inzetbaarheid

Investeringen van werkgevers in de duurzame inzetbaarheid van werknemers moeten leiden tot verhoging van de productiviteit. Werknemers moeten daarom zelf ook actie ondernemen, bijvoorbeeld op het vlak van arbeidsmobiliteit.

Beeld Werkgevers: werknemer moet zelf werken aan duurzame inzetbaarheid

Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op een rapport in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarin staat dat een verhoging van de productiviteit van 1 procent jaarlijks 6 miljard euro oplevert. Het rapport is de start van de campagne 'Duurzame inzetbaarheid'.

 

Als het ziekteverzuim door duurzaam werken met 1 procent daalt, scheelt dat werkgevers jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten aldus SZW. In de afgelopen tien jaar is het verzuim al meer dan gehalveerd. Daarin is zelfs de overheid meegenomen, terwijl het ziekteverzuim daar een stuk hoger ligt. Duurzaam werken houdt in dat werkgevers en werknemers investeren in gezondheid, scholing en productiviteit. Werkgevers en vakbonden hebben daar vorig jaar al afspraken over gemaakt.


 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laat u inspireren door het onderzoeksrapport 'Duurzame inzetbaarheid in de HR-praktijk' inclusief 4 uitgebreide praktijkcases en realiseer uw eigen HR-doelstellingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Meer informatie en downloaden...

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Werknemers

 

VNO-NCW en MKB-Nederland wijzen erop dat het steeds meer gaat om de vraag wat werknemers zélf kunnen doen om inzetbaar te blijven. Individuele bedrijven zijn namelijk minder zeker van de continuïteit in opdrachten en omzet. De campagne, die in eerste instantie op werkgevers is gericht, zou om die reden ook meer op werknemers moeten worden gericht.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.