Logo
  • Nieuws
  • 21 april 2016
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Vumc

Niet fysieke maar psychische problemen vaak reden vervroegd pensioen

Werknemers die voor hun pensioengerechtigde leeftijd stoppen met werken doen dit vaak omdat zij psychische problemen hebben. Werknemers die zich gewaardeerd voelen zijn minder geneigd om met vervroegd pensioen te gaan. Het sociale klimaat is voor mensen met gezondheidsproblemen dan ook extra belangrijk. Dit concludeert promoverend psycholoog Astrid de Wind uit onderzoek dat zij bij TNO en VUmc uitvoerde.

Beeld Niet fysieke maar psychische problemen vaak reden vervroegd pensioen

In hoeverre voorspellen gezondheidsproblemen vervroegde pensionering? De onderzoekers keken naar zeven chronische gezondheidsproblemen: ernstige hoofdpijn of migraine, diabetes, klachten aan het bewegingsapparaat, hart- en vaatziekten, aandoeningen aan de luchtwegen, maag- en darmklachten en psychische problemen. Psychische problemen bleken de belangrijkste oorzaak om eerder te stoppen met werken. Op de tweede plaats kwamen klachten aan het bewegingsapparaat, zoals lage rugklachten en reuma. Opvallend was volgens De Wind dat andere (lichamelijke) gezondheidsproblemen geen rol speelden.

Goed sociaal klimaat bevordert langer doorwerken

De Wind toonde verder met haar onderzoek aan dat het sociale klimaat op het werk werknemers motiveert om langer door te werken. "We zagen dat werknemers die zich gewaardeerd voelen een hogere werkbevlogenheid hebben en minder geneigd zijn om voor de pensioengerechtigde leeftijd te stoppen. Vooral bij werknemers met gezondheidsproblemen is het sociale klimaat extra belangrijk. Een hoge mate van vrijheid in hun werk kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat zij langer blijven werken," aldus De Wind.

Functioneringsgesprek

Zij adviseert dan ook een integrale aanpak om mensen langer door te laten werken. “Een goede dialoog tussen werkgever/leidinggevende en werknemer kan bijdragen aan een werkomgeving die werknemers gezond en gemotiveerd houdt. De match tussen een persoon en zijn baan zou bijvoorbeeld een onderwerp van gesprek kunnen zijn in een regulier functioneringsgesprek.”

 

 

Producttips

Ook interessant

Vitaliteit, zo maak je er werk van
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.