Logo
  • Nieuws
  • 11 juni 2019

Medewerkers Achmea krijgen stoppen-met-roken-cursussen. En ook hun partners, kinderen en leveranciers

Vanaf 1 januari 2020 is heel Achmea 100 procent rookvrij. In aanloop daarnaartoe biedt de verzekeraar alle medewerkers en hun huisgenoten gratis stoppen-met-rokencursussen aan. Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea en Michael Rutgers, voorzitter van het Longfonds lichten toe waarom het zo belangrijk is om te stoppen met roken. En wat een werkgever daarin kan betekenen.

Beeld Medewerkers Achmea krijgen stoppen-met-roken-cursussen. En ook hun partners, kinderen en leveranciers

Vanaf volgend jaar mogen Achmea-medewerkers, klanten, leveranciers en andere bezoekers niet meer roken in en om de Achmea-panden. Alle rookfaciliteiten die nu nog bestaan, verdwijnen of krijgen een andere bestemming.

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: “We hebben in januari aangekondigd dat we vanaf 2020 Rookvrij worden. Dit jaar bieden we ondersteuning aan mensen die gaan stoppen met roken. Iedereen die voor en bij ons werkt, kan een gratis professionele stoppen-met-roken-training volgen. Ook onze leveranciers zijn van harte welkom. Partners en kinderen mogen ook meedoen. Want steun in je omgeving bij stoppen met roken is belangrijk om succesvol te zijn. Samen sta je sterker!”

Ze zijn niet de enigen. Ten minste tien van de honderd grootste bedrijven in Nederland moeten met het uitbannen van roken bezig zijn. Ook alle bedrijfsartsen moeten roken ontmoedigen en tools aanbieden om te stoppen met roken. In 2023 mogen bedrijven geen rookruimten meer op de werkvloer hebben. En in 2040 moeten alle organisaties in Nederland volledig rookvrij zijn. Dat is althans de ambitie van het Nationaal Preventieakkoord. Meerdere partijen hebben dit akkoord vorig najaar ondertekend.

Ondersteuning bij stoppen met roken is essentieel zegt Rutgers: “Vanuit de Rookvrije generatie hebben we allerlei tips en tricks ontwikkeld. Er is heel veel informatie beschikbaar. We werken ook samen met partijen als Heartbeat Ventures om bedrijven te helpen bij het stoppen met roken. Dat is mooi, want dat is een win- win situatie. Dus voor zowel de werkgever als voor de werknemer is het positief.” 

Producttips

Ook interessant

Vitaliteit, zo maak je er werk van
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.