Logo
  • Nieuws
  • 28 september 2022

'Eindelijk innovatie in tools om een inclusieve werkvloer te bouwen. NewBees introduceert INC.'

Inclusieve organisaties, waar werknemers zich thuis en veilig voelen, zijn productiever, creatiever en succesvoller. Maar inclusie gaat verder dan het volgen van een workshop, hiervoor is inclusief leiderschap nodig.

Beeld 'Eindelijk innovatie in tools om een inclusieve werkvloer te bouwen. NewBees introduceert INC.'

Waar vind je nieuwe werknemers met een diverse achtergrond? Hoe zorg je dat ze voor jou kiezen. En hoe zorg je er vervolgens voor dat iedereen zich thuisvoelt en zijn andere kijk op zaken deelt? Hoe bouw je kortom een diverse en inclusieve werkvloer? We vroegen het Valerie van Lanschot, General Manager van D&I-adviesbureau NewBees INC. Een van de partners tijdens HR DAY 2022.

Wat zien jullie op het gebied van D&I bij organisaties?

Diversiteit, Equity en Inclusie (DEI) is bij veel werkgevers niet meer weg te denken in de beleidskaders en prioriteitenlijsten van veel organisaties. Toch ervaren veel werkgevers drempels bij de inbedding van DEI in hun organisatie en vinden zij het lastig om deze thema’s in de praktijk toe te passen.
Dat is zonde. Een verbetering op het gebied van DEI zorgt er namelijk voor dat organisaties slimmer en succesvoller zijn, toont o.m. onderzoek van Glassdoor, McKinsey en Forbes aan. Tegelijkertijd draagt het bij aan een maatschappelijke verantwoordelijkheid, wat leidt tot grotere werknemerstevredenheid, het behoud en het aantrekken van talent en een hogere omzet.

Op welke wijze helpen jullie organisaties bij het wegnemen van deze drempels?

NewBees INC. adviseert en ondersteunt werkgevers met de inbedding van DEI in de organisatie. We begeleiden werkgevers om dit proces praktisch en laagdrempelig aan te gaan. NewBees INC. biedt in essentie een peer-to-peer dienst. Wij weten dat informatie niet goed blijft hangen als je het niet direct nodig hebt in je werk. En dat workshops medewerkers veel tijd kosten. Daarom bieden wij praktische oplossingen die weinig tijd kosten en geïntegreerd zijn in bestaande werkprocessen en communicatiekanalen.

Virtual Reality en draagvlak

Wij werken met wetenschappelijk onderbouwde en interactieve programma’s die inclusieve leiders dagelijks stimuleren en motiveren tot gedragsverandering. Het kost deelnemers dagelijks slechts 5 á 10 minuten en levert veel op. NewBees-experts delen tips en tricks, geven praktijkopdrachten die direct met teams uitgevoerd kunnen worden, en maken gebruik van out-of-the box tools zoals virtual reality experiences. Op deze manier gaan we verder dan het bieden van alleen workshops en maken we echte gedragsverandering op de lange termijn mogelijk. Bovendien betrekken de NewBees-experts alle lagen van de organisatie in de vormgeving en uitvoering van hun DEI-strategie, van directeur tot aan teamlid. Zo ontstaat er draagvlak en verantwoordelijkheid in de hele organisatie.

Heb je een voorbeeld van een klant en de resultaten die jullie DEI-trainingsprogramma heeft opgeleverd?

HAGO Rail Services is een van onze klanten. NewBees INC. traint teamleiders via een interactief en praktisch e programma’ op hun inclusieve leiderschap skills. Zij worden gestimuleerd en gemotiveerd met dagelijkse korte nudges (contactmomenten) van 5 á 10 minuten waarin zij een opdracht krijgen of een blog moeten lezen. Dit zijn kleine dingen die teamleiders direct kunnen toepassen maar bij elkaar opgeteld veel impact hebben. Via dit programma gecombineerd met workshops weten de teamleiders een veilige en leuke werkvloer voor iedereen te waarborgen.

Wat kunnen de bezoekers van HR DAY verwachten van jullie sessie?

Op HR DAY krijgen bezoekers een inkijkje in hoe NewBees INC. mensen dagelijks motiveert en stimuleert om stappen te zetten op het gebied van DEI en een gedragsverandering creëert binnen de bedrijfscultuur. Bezoekers worden in real life‘genudged’, en krijgen voorbeelden te zien van de korte contactmomenten in ons innovatieve trainingsprogramma. Daarnaast kunnen bezoekers de NewBees INC. Diversity & Inclusion scan doen om inzicht te krijgen in hoe hun eigen organisatie is er voor staat.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.