Logo
  • Nieuws
  • 4 oktober 2022
  • Bron: SER Diversiteit in Bedrijf

4 okt Diversity Day – Dit doen de NS, Lidl en UWV

Op Diversity Day – een initiatief van SER Diversiteit in Bedrijf - organiseren bedrijven activiteiten om aandacht te vragen voor inclusie en diversiteit. Een aantal voorbeelden van bedrijven om je op ideeën te brengen.

Beeld 4 okt Diversity Day – Dit doen de NS, Lidl en UWV

NS schenkt gedurende een maand extra aandacht aan D&I. Tijdens deze maand kunnen NS’ers zich inschrijven voor verschillende activiteiten. Ook leggen ze in deze periode een link met andere initiatieven zoals de Week tegen het Pesten, de Dag van Integriteit, de Week tegen Eenzaamheid, World Mental Health Day en Coming Out Day.

Verbinding verrijkt

Op Diversity Day zelf organiseert NS samen met ProRail en de Luisterlijn een live event. Dit evenement is een extra activiteit in de jaarlijkse campagne ‘Stel je voor’ tijdens de Week tegen de Eenzaamheid. Op Utrecht Centraal staat het Luisterhart. Passanten kunnen daarin plaats nemen en luisteren naar het verhaal van iemand uit een van de diversiteitsnetwerken van NS en ProRail. 

Mindbugstests, e-learnings en gespreksstarters

Lidl organiseert voor de derde keer de Week van de Diversiteit. Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 oktober kunnen alle collega’s van Lidl deelnemen aan (online) workshops, zoals: ‘Hoe inclusief ben ik’, ‘Diverse culturen op de werkvloer’, ‘High5 en Inclusief leiderschap’ en ‘Werk-Privé Balans en Plezier’. Daarnaast gaan zij zelf aan de slag met mindbugstests, e-learnings en gespreksstarters.
De Week van de Diversiteit van Lidl is onderdeel van een brede D&I-aanpak waarbij jezelf kunnen zijn, gewaardeerd worden om wie jij bent en het zijn van een afspiegeling van de samenleving centraal staan.

Verschillen vieren

Om Diversity Day te vieren kunnen UWV’ers deelnemen aan een aantal evenementen, zoals: geïnspireerd worden tijdens de landelijke online aftrap Diversity Day, online lunchen met Yvonne Lammertink, ervaringsdeskundige op het gebied van inclusie en op DiversiDate met een (nog) onbekende collega. Ook worden medewerkers uitgenodigd trainingen te volgen uit de leerlijn D&I. Op 5 oktober sluit UWV het programma af met de masterclass Rhythm of life van Jitske Kramer en Typhoon over diversiteit en inclusie die medewerkers online kunnen volgen en waarvoor 10 medewerkers een ticket hebben gewonnen om er fysiek bij aanwezig te zijn.

Op DiversiDate

Een nog onbekende collega te leren kennen en nieuwsgierig te zijn naar de mens achter de functie. Medewerkers van UWV gaan op DiversiDate! Naar het concept van het tv-programma First Dates worden twee collega’s aan elkaar gekoppeld om elkaar beter te leren kennen. En niet om elkaars carrièrepaden te horen of zakelijke dingen te bespreken, maar om te ontdekken welk mens er achter de naam of functie zit en met welke verschillen die verrijkt.

Geïnspireerd geraakt? En ook aan de slag? Volg dan de masterclass Aan de slag met diversiteit & inclusie - Een inclusieve organisatie: van praten naar doen. Docent is Wendy Broersen, bedenker van Equalitypoly; het eerste management diversity spel om bedrijven te helpen niet alleen over diversiteit te praten maar ook daadwerkelijk te gaan doen. Wendy  helpt je bij het bepalen van jouw D&I-strategie en met het schrijven van die strategie en bijbehorend actieplan zodat jouw organisatiecultuur daadwerkelijk verandert in een inclusieve cultuur.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.