Logo
  • Achtergrond
  • 27 juni 2022
  • -

Werkvakantie zorgt voor verbinding tijdens hybride werken

Voor NEUF & Associates, een interim management- en adviesbureau in de ruimtelijke ontwikkeling, is werkgeluk één van de vijf thema’s waarop gestuurd wordt. Onlangs gingen alle collega’s op werkvakantie in Gorssel, om een week lang de verbinding op te zoeken met elkaar. "Een week op elkaars lip in een afgezonderde omgeving doet wat met mensen. De meeste professionals hebben hun eigen projecten, die ze bij de opdrachtgever uitvoeren. Het komt voor dat de collega’s elkaar weken achter elkaar niet zien. Door dit soort activiteiten ontmoeten mensen elkaar en blijven ze zich verbinden aan het bedrijf."

Beeld Werkvakantie zorgt voor verbinding tijdens hybride werken

“Wij selecteren mensen op basis van hun persoonlijkheid”, vertelt Hans van Dijk, ondernemer en oprichter van NEUF. “Als deze mensen elkaar zien, verbindt het altijd. En op een andere, leuke locatie ontstaat er wat extra’s, er gebeurt veel tegelijk.” 

Kwaliteit zit in de verbinding

"Ondanks de drukke agenda’s ervaart iedereen meer rust en energie tijdens de werkvakantie. Het nodigt uit om vaker korte pauzes te nemen en even een collega op te zoeken. Als je iemand overdag niet spreekt, kom je elkaar in de avond wel tegen. Er is geen druk en geen haast, want niemand hoeft weg. En ja, blijven slapen is echt van toegevoegde waarde. De dag begint met een gezamenlijke HIIT-training en een gezellig ontbijtje. Een perfecte start van de dag. Het hoort erbij om in die Achterhoekse bubbel te blijven. Alhoewel, de collega’s die in de avond naar huis gaan om voor de kinderen te zorgen, komen er de volgende ochtend verrassend makkelijk weer in.

Informele afstemming

De locatie in Gorssel is niet voor niks gekozen. Het Noorse jachthuis ademt Scandinavisch werkgeluk. Zowel binnen als buiten kun je ervoor kiezen om je bij collega’s te voegen of je juist af te zonderen. Er ontstaat veel ruimte voor informele afstemming. Door corona ontbrak dat voor langere tijd, dit is een soort inhaalslag. Tussen het werken door kun je chillen in een hangmat, tafeltennissen en wandelen of fietsen in de prachtige groene omgeving."

Excelleren in vrijheid

"Deze manier van ondernemen past bij onze tijd. Er wordt hard gewerkt én er is ruimte voor eigen ontwikkeling en plezier. Iedereen vult dat op zijn eigen manier in, wat bij hem of haar past. Door die ruimte te geven, komen mensen in hun kracht te staan."

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.