Logo
  • Achtergrond
  • 17 februari 2022
  • Bron: Arboportaal | ministerie van SZW

Stappenplan om een gedragscode op te stellen

Een gedragscode kan helpen om ongewenste omgangsvormen op de werkvloer te voorkomen en aan te pakken. Om een gedragscode op te stellen heeft TNO een Handreiking gedragscode (on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer ontwikkeld.

Deze Handreiking is gericht op de ontwikkeling van een gedragscode interne (on)gewenste omgangsvormen. Het voorkomen of tegengaan van (het risico op) externe ongewenste omgangsvormen vereist een andere aanpak en is geen onderdeel van deze Handreiking.
Een gedragscode (on)gewenste omgangsvormen richt zich op het voorkomen of beperken van ongewenste omgangsvormen door collega’s en leidinggevenden.
De Handreiking gedragscode (on)gewenste omgangsvormen geeft inzicht in het doel en de onderdelen van een gedragscode om ongewenste omgangsvormen op de werkvloer te voorkomen of beperken. Het stappenplan helpt bij het opstellen en onderhouden ervan.

Handreiking Gedragscode (on)gewenste omgangsvormen

 

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.