Logo
  • Nieuws
  • 28 april 2016
  • Peter van den Hout

Top 10 belangrijkste aspecten goed werkgeverschap

Werksfeer, salaris/arbeidsvoorwaarden en baanzekerheid bezetten de eerste drie plaatsen in de top 10 van aspecten van goed werkgeverschap. Deze uitkomsten contrasteren met wat werkgevers in de perceptie van medewerkers aan belangrijke bedrijfseigenschappen hebben: een aangename werksfeer en goede arbeidsvoorwaarden scoren daarin relatief laag.

Beeld Top 10 belangrijkste aspecten goed werkgeverschap

Dit blijkt uit het jaarlijkse werkgever imago-onderzoek van Randstad onder 15.300 respondenten. De complete top 10 belangrijkste aspecten van goed werkgeverschap voor werknemers ziet er als volgt uit:

1. Aangename werksfeer                      65%
2. Salaris/arbeidsvoorwaarden            62%
3. Baanzekerheid                                   52%
4. Balans werk/privé                              43%
5. Financieel gezond                              42%
6. Flexibele werktijden                          40%
7. Interessant werk/inhoud                  40%
8. Goed bereikbare werklocatie           36%
9. Carrière mogelijkheden                    29%
10. Goede opleidingsmogelijkheden   16%

Sterk management en imago

De financiële gezondheid en flexibele werktijden winnen aan populariteit ten opzichte van eerdere jaren. Het belang van carrièremogelijkheden nam af onder respondenten, terwijl meer werknemers de ‘kwaliteit van het product’ belangrijk vinden als ze een nieuwe werkgever zoeken.

Jongere werkzoekenden (18-24 jaar) zijn relatief minder gefocust op sfeer, salaris, werkzekerheid en de balans tussen werk en privé dan oudere werknemers, zo blijkt uit het onderzoek. Ze zoeken vooral werkgevers die een inhoudelijk interessante baan bieden, met goede opleidingsmogelijkheden en (internationale) carrièrekansen. Daarnaast vinden jongeren sterk management en imago belangrijker dan de oudere werkenden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.