Logo
  • Nieuws
  • 7 januari 2019
  • Bron: Ministerie van SZW

De Wet Inwerkingtreding Extra Geboorteverlof (WIEG) zorgt voor ruimere verlofmogelijkheden

Niet twee dagen, maar een hele week vrij na de geboorte van een baby. Dat krijgt de partner van de moeder vanaf 1 januari 2019.

Beeld De Wet Inwerkingtreding Extra Geboorteverlof (WIEG) zorgt voor ruimere verlofmogelijkheden

De Wet Inwerkingtreding Extra Geboorteverlof (WIEG) die op 1 januari is ingegaan, zorgt voor ruimere verlofmogelijkheden. Met ingang van volgend jaar worden die nog verder uitgebreid. Tot eind 2018 kregen partners na de geboorte van een baby twee dagen geboorteverlof, betaald door de werkgever. Dat zijn vanaf 1 januari 2019 vijf dagen. Vanaf 1 juli 2020 kunnen partners in het eerste half jaar na de geboorte van de baby vijf weken extra geboorteverlof krijgen.

De week geboorteverlof kan meteen worden opgenomen, maar dat kan ook in de eerste vier weken na de bevalling. Bijvoorbeeld als de kraamhulp net weg is of later. Minister Koolmees zorgt met zijn WIEG voor meer en langere verlofmogelijkheden voor werknemers. Wie langer vrij wil, kan het eerste half jaar maximaal vijf weken extra geboorteverlof opnemen. In die periode hebben partners recht op een uitkering ter hoogte van 70% van het loon.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.