Logo
  • Nieuws
  • 23 mei 2022
  • Bron: Bynder

Bynder stelt tijdens de zomer vierdaagse werkweek in

De snelle verschuiving naar werken op afstand in de afgelopen twee jaar heeft ervoor gezorgd dat de vierdaagse werkweek over de hele wereld aan populariteit wint. Deze verandering wordt ondersteund door onderzoeksresultaten: 78% van de werknemers met een vierdaagse werkweek gaf aan hierdoor gelukkiger en minder gestrest te zijn. Ook in Nederland zijn de positieve effecten van de vierdaagse werkweek al aangetoond, met een hogere werknemerstevredenheid, een duidelijk hogere productiviteit en een aanzienlijk lager ziekteverzuim. De digital asset management (DAM) specialist Bynder voert dan ook met ingang van 1 juli een vierdaagse werkweek in tijdens de zomer van 2022. 

Beeld Bynder stelt tijdens de zomer vierdaagse werkweek in

Bynder voerde eerder in 2016 al onbeperkt betaald verlof in. Bob Hickey, chief executive officer. “We zijn van mening dat onze medewerkers gemotiveerder worden en productiever zijn wanneer we ze de flexibiliteit geven om minder uren te werken, waarbij we erop vertrouwen dat ze de juiste prioriteiten stellen. Dit zorgt voor een zeer collaboratieve en betrokken werkomgeving. Met de vierdaagse werkweek willen we dit vertrouwen verder uitbouwen en onze bereidheid tonen om gedurfde stappen te zetten, om zo de best mogelijke bedrijfscultuur te creëren. Als wij goed voor onze mensen zorgen, zullen zij goed voor onze klanten zorgen.”

Training voor overgang naar minder uren

Naast de verkorte werkweek biedt Bynder werknemers training en middelen rond productiviteit en time management om hoge prestaties te blijven leveren tijdens de overgang naar minder werkdagen. De customer service-teams bij Bynder zullen hun schema's zo indelen dat klanten kunnen blijven rekenen op constante ondersteuning van het niveau dat ze gewend zijn, terwijl ieder teamlid een vierdaagse week krijgt.
Ruben Vermaak, Head of Learning and Development bij Bynder. “Bij het laten groeien van een bedrijf voor langetermijnsucces, hoort ook prioriteit geven aan een omgeving waarin medewerkers een gezonde balans vinden tussen werk en privé. Een vierdaagse werkweek betekent dat we minder, maar zinvollere uren maken, en we verwachten dat dit een groot succes zal worden.”

Deze zomer ook 'tijd over'? HR Academy organiseert dit jaar meerdere Summer Refreshers 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.