Logo
  • Achtergrond
  • 29 november 2022
  • Redactie HR Praktijk Bron: Hellorider

FAQ over het 'nieuwe' fietsplan: de bijtellingsfiets

Het oude fietsplan waarbij de werknemer een fiets koopt ten laste van het brutoloon en hierbij een fiscaal voordeel ontvangt over de eerste €749 is achterhaald. De regeling sluit daarnaast niet aan bij de opkomst van de duurdere elektrische fiets terwijl het extra comfort en de verhoogde actieradius voor meer mensen een alternatief kan bieden voor het woon-werkverkeer. Sinds 2020 is er een nieuw fietsplan: de bijtellingsfiets. Het fietsplan valt buiten de WKR en benut het potentieel van de elektrische fiets. Antwoord op enkele veelgestelde vragen.
Beeld FAQ over het 'nieuwe' fietsplan: de bijtellingsfiets

Wij bieden een flexbudget aan voor medewerkers, waarom een nieuw fietsplan?

Het flexbudget draagt voor een gedeelte bij aan de vergoeding van de fiets, echter komen kosten voor onderhoud, reparaties en verzekering zonder fiscaal voordeel voor rekening van de medewerker. Bij elektrische fietsen kunnen deze kosten hoog uitvallen. Daarnaast geldt ook bij deze regeling dat het binnen de WKR valt en stimuleren veelal niet gebeurd.

Heeft het nieuwe fietsplan impact op de reiskostenvergoeding?

De reiskostenvergoeding mag niet onbelast worden uitgekeerd op de dagen dat een medewerker met de fiets naar kantoor komt. Er zijn mogelijkheden om een eventueel verlies voor de werknemer zonder meerkosten voor de werkgever te herinvesteren in de leaseprijs.

Heeft het nieuwe fietsplan impact op het pensioen en vakantiegeld?

Het nieuwe fietsplan kan impact hebben op het pensioen en vakantiegeld. Afhankelijk van hoe je dit als bedrijf inregelt, is hier slim mee om te gaan zodat de werknemer hier geen nadeel van ondervindt.

Hoe werkt de BTW-aftrek bij fietslease?

De BTW mag tot een bedrag van €749 inclusief BTW volledig teruggevraagd worden (dat is maximaal € 130). Voor het bedrag dat uitkomt boven €749 (inclusief BTW) is de BTW aftrek uitgesloten.

Hoe werkt bijtelling?

Voor de fiets van de zaak geldt altijd (ook bij alleen zakelijk gebruik) een bijtelling van 7% voor privégebruik welke veelal uit het brutoloon van de werknemer wordt betaald. De bijtelling van 7% wordt berekend over de adviesprijs die de fabrikant hanteert.

Wat als mijn medewerker vervroegd uit dienst gaat?

Eerst wordt gekeken of een andere medewerker de fiets wil overnemen of de fiets naar de nieuwe werkgever kan. Dit is eenvoudig te regelen in het platform. Indien dit niet het geval is, geldt er een afkoopsom voor de werkgever. Er zijn dus verschillende opties die in het beleid opgenomen kunnen worden, wij helpen graag bij de inrichting.

Download de whitepaper Het vernieuwde fietsplan, aantrekkelijk voor werkgever en werknemer voor meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.