Logo
  • Nieuws
  • 8 mei 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Aantal vrouwen met een vaste baan groeit

Na een daling van enkele jaren is sinds het begin van 2006 het aantal werknemers met een vaste baan weer gestegen. De stijging van het aantal vaste arbeidsrelaties is volledig toe te schrijven aan vrouwen, vooral van middelbare leeftijd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Beeld Aantal vrouwen met een vaste baan groeit

In het vierde kwartaal van 2007 waren er 2 procent meer werknemers met een vaste baan dan een jaar eerder. Voor  werknemers met een flexibele arbeidsrelatie en zelfstandigen begon de stijgende trend al in 2003. In 2007 zet deze stijgende lijn nog altijd door. Het aantal mannen met een vaste arbeidsrelatie bleef in 2007 vrijwel gelijk.

 

In het vierde kwartaal van 2007 was de werkzame beroepsbevolking 7,3 miljoen personen groot. Ongeveer 5,8 miljoen personen hadden een vaste baan, bijna 570 duizend werknemers hadden een flexibele arbeidsrelatie. Verder waren er ruim 960 duizend zelfstandigen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.