Logo
  • Achtergrond
  • 18 augustus 2014
  • Peter Bekkering Foto Michael Kooren
Exclusief artikel

Hoe vertaal je het bedrijfs-DNA naar de werkomgeving?

Ruim drie jaar geleden verhuisde het hoofdkantoor van Oracle Nederland van De Meern naar het pand Facet in The Wall in Utrecht Leidsche Rijn. Daarbij waren twee zaken essentieel: het nieuwe pand moest een verbinding hebben met de manier van werken die Oracle nastreeft en het verbeteren van die manier van werken moest geen tijdelijk maar een continue proces zijn. Hoe heeft deze ‘move’ in de praktijk uitgepakt?
Beeld Hoe vertaal je het bedrijfs-DNA naar de werkomgeving?

Jannie Roos vertelt over de oorspronkelijke aanleiding van de verhuizing van het hoofdkantoor van Oracle naar The Wall. Ze is Internal Communications Manager en Programma Manager van No Limits, de werkomgeving van Oracle Nederland. “Het management was in 2009 bezig zich te bezinnen over de lokatie in De Meern, waar we toen gehuisvest waren. Daarbij was al snel de conclusie dat verandering hoe dan ook nodig was. Ten eerste omdat de uitstraling van het gebouw niet meer matchte met de uitstraling van wat we als Oracle waren en wilden zijn. Ten tweede omdat we in die periode, mede vanwege een aantal overnames, sterk groeiden. Het gebouw kon die groei echter niet opvangen en was bovendien weinig flexibel. En ten derde, omdat het gebouw arbotechnisch niet meer voldeed voor onze leveranciers en dat speelde met name bij de catering en dus de keuken.”

Vervolgens waren er drie opties: zelf bouwen, het pand in De Meern volledig renoveren of verhuizen naar een andere locatie. “In de zomer van 2009 hebben we gecommuniceerd naar de medewerkers dat we de laatste optie de beste oplossing vonden en dat we kozen voor The Wall. Het was de beste businesscase, bovendien past het in de Oracle-filosofie om te huren in plaats van zelf te bouwen. En The Wall, waarin inmiddels Mediq was gevestigd, was natuurlijk een mooie zichtlocatie.”

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.