Logo
  • Persbericht
  • 7 juli 2016
  • BeFrank
  • Bron: Persbericht

Eerste premiepensioeninstelling bestaat vijf jaar

BeFrank is jarig. De eerste premiepensioeninstelling (PPI) van ons land bestaat vijf jaar en telt inmiddels ruim 400 klanten met circa 70.000 deelnemers. Daarmee blijft BeFrank onbetwist marktleider, ondanks de komst van veel nieuwe concurrenten de afgelopen jaren.

Een duidelijk pensioen, heldere communicatie, online dienstverlening en lage kosten. De doelstellingen die BeFrank bij de start in 2011 hardop durfde uit te spreken, staan vijf jaar later nog altijd als een huis. “Vernieuwingen in het pensioenstelsel zijn hard nodig”, zegt Marianne de Boer, directeur van BeFrank. “We doen voortdurend onderzoek naar het pensioenbewustzijn in Nederland en dat is vooral onder jonge mensen nog steeds bedroevend laag. Vaak hebben zij geen idee wat ze later iedere maand nodig hebben om rond te kunnen komen.”

Ultieme transparantie
Delta Lloyd en BinckBank bundelden in 2011 de krachten. Hun doel? Het vernieuwen van de pensioenmarkt, door middel van slimme online tools en te communiceren op een manier die mensen begrijpen. Op 24 juni van dat jaar kwam de vergunning van DNB/AFM en zo was met BeFrank, de eerste premiepensioeninstelling van ons land, geboren. Nooit eerder was er een partij die zich enkel toespitst op het opbouwen van pensioenvermogen en het uitvoeren van pensioenregelingen, met ultieme transparantie als doel.

Vaste premie
Toen BeFrank vijf jaar geleden begon, waren veel mensen in de pensioensector nog sceptisch over de zogeheten DC-regeling, wat staat voor Defined Contribution. Werkgevers betalen dan een vooraf vastgestelde premie. “Maar inmiddels stappen steeds meer bedrijven over en draait de discussie over een nieuw pensioenstelsel op volle toeren. De DC-regeling is de eerste stap op weg naar een nieuw pensioensysteem”, aldus De Boer. 90 procent van de werkgevers die een DC-regeling afsluiten, doet dat overigens bij een PPI.

Vernieuwen als tweede natuur
In de afgelopen vijf jaar heeft de vernieuwingsdrift bij BeFrank nooit stilgestaan. Met behulp van slimme online dienstverlening wil het bedrijf het pensioen voor iedereen inzichtelijk en begrijpelijk maken. Goed voorbeeld is de eerste complete pensioen-app van ons land die BeFrank in 2012 lanceerde. Gebruikers zien daarmee altijd en overal hoeveel pensioen ze tot dat moment hebben opgebouwd. “Een ander voorbeeld is onze pensioenplanner. Hiermee kun je zelf de hoogte van je pensioen beïnvloeden door bijvoorbeeld extra premie in te leggen. Ook kun je hier je beleggingen afstemmen op de verwachte pensioenleeftijd, dit noemen we Age Styling”, aldus De Boer.

Een fit pensioen
BeFrank blijft ook de komende jaren werken aan vernieuwingen in de pensioensector. “We gaan steeds meer naar een individueel stelsel waarbij mensen zelf hun oudedagvoorziening regelen. Daar horen slimme oplossingen en een goed pensioenbewustzijn bij. Daar blijven we ons voor inzetten”, aldus De Boer. Het delen van kennis is onderdeel van die strategie. Daarom organiseert BeFrank op dinsdag 11 oktober een pensioenevent voor werkgevers en pensioenadviseurs. Hier zal het onder meer gaan over hoe je fysiek en mentaal fit van je oudedagsvoorziening kunt genieten en wat de rol van de werkgever hierin is.

BeFrank is een moderne online pensioenuitvoerder en biedt werkgevers een duidelijk pensioen tegen lage kosten. We doen er alles aan om pensioen zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te maken. Zowel werkgever als werknemer hebben eenvoudig realtime inzicht in alle pensioengegevens. Zo willen we pensioen weer dichter bij mensen brengen.

Producttips