Banen in HR zijn in trek. Vijf kansrijke en populaire HR-functies volgens recruitmentorganisatie Hays.
Het hanteren van een vitaliteitsbeleid is niet nodig als het aan de mkb’er ligt (63%). De behoefte aan een dergelijk beleid is bij deze groep ondernemers simpelweg niet aanwezig. 19 procent geeft als reden dat het nog onbekend terrein is en 14 procent zegt dat de verantwoordelijkheid bij de medewerkers zelf ligt.
Het wetsvoorstel van demissionair minister Asscher om de kosten van de transitievergoeding bij ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid niet langer voor rekening van de individuele werkgever te laten komen, kan niet op goedkeuring van de Raad van State rekenen. Asscher geeft echter aan toch met de plannen door te gaan.
Nederlandse werknemers beoordelen hun werkomgeving positiever dan werknemers uit andere Europese landen. 63% van de Europese werknemers omschrijft de werkomgeving als negatief. In Nederland is dit percentage 47% en Italië en Hongarije zijn het minst tevreden met 74%.
Maar liefst vier op de tien medewerkers ervaren hun werk als niet zinvol. Zij zijn minder bevlogen in hun werk, hebben geen regie en laten hun baan niet aansluiten op hun drijfveren en talent. Hierdoor zijn zij minder gelukkig dan medewerkers die hun werk wel zinvol vinden. Dit terwijl werknemers die gelukkig zijn, het verschil maken voor organisaties.
In 2016 was de gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gaan 64 jaar en 5 maanden, net als in 2015. Het is voor het eerst in 10 jaar dat de gemiddelde pensioenleeftijd niet is gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Leeftijd wordt door Europese werknemers als grootste belemmering genoemd voor carrièreontwikkelingen. Vriendjespolitiek en het gebrek aan mogelijkheden bij de huidige werkgever zijn de twee opeenvolgende obstakels die de loopbaanontwikkeling belemmeren. Met name werknemers in Nederland (24%) en Zwitserland (21%) zeggen dat leeftijd hun doorgroeimogelijkheden in de weg staat.
Jong geleerd is oud gedaan. Het aloude gezegde gaat volgens Petra van de Goorbergh, directeur van OVAL Branche voor duurzame inzetbaarheid, zeker op voor duurzame inzetbaarheid. Het is namelijk niet alleen een kwestie van gezondheid, maar ook van competenties, motivatie en loopbaanontwikkeling.
Iets meer dan een op de acht mensen in Nederland (13 procent) heeft zich weleens gediscrimineerd gevoeld tijdens het sollicitatieproces. Meer dan een kwart (27 procent) kent bovendien iemand die zich weleens slachtoffer van discriminatie heeft gevoeld. Leeftijdsdiscriminatie komt het vaakst voor. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Indeed.
De facilitair manager wordt steeds meer een marketeer, die een duidelijke visie moet hebben op het dienstverleningspakket en de wijze waarop de communicatie daaromtrent wordt georganiseerd. Weet u hoe u dit vorm kunt geven binnen uw organisatie?