De manager die je nooit ziet omdat hij te druk is met zijn eigen werkzaamheden, de manager die alleen gefocust is op zijn eigen succes en carrière; we hebben ze allemaal weleens voorbij zien komen. Managers vervallen vaak in dezelfde fouten. Dat is niet eens zo heel erg gek, als je bedenkt hoe ze in die rol terecht zijn gekomen. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om te veranderen. Wij hebben onderzocht welke fouten het meest voorkomen én we hebben een oplossing.
Een goede nachtrust is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo heeft bijvoorbeeld 25,4% van de vrouwen en 19,6% van de mannen in ons land moeite om in slaap te komen. Ook slecht doorslapen en vroeg wakker worden zijn veel gerapporteerde klachten. Betekent dit dat de halve bevolking lijdt aan slaaptekort? En als je beter wil slapen, wat kun je dan doen?
Jordie van Berkel stuurt voor de gemeente Helmond een programma aan voor de ontwikkeling van een modern, circulair en open gemeentehuis. Ze boekt succes met een agile aanpak die bij gemeentelijke overheden nog bepaald niet gebruikelijk is en is vooral heel pragmatisch in haar aanpak: 'Eerst vertrouwen en een mandaat, daarna goede mensen kiezen en opleiden, en vervolgens het gewoon gaan doen.'
De kantoren van de toekomst zijn duurzaam, gezond én groen. De kabinetsdoelstelling om in 2030 45% en in 2050 95% minder CO2 uit te stoten heeft voor bedrijfs- en kantooreigenaren grote gevolgen. Om te voldoen aan de wet moeten zij hun kantoren verduurzamen.
Elke dag ben je druk bezig met het verbeteren van de werkomgeving en zorgen dat de facilitaire dienstverlening op rolletjes draait. De dagen, weken, maanden vliegen voorbij, maar ben je je ervan bewust dat 2021 alweer richting het einde loopt? Hoog tijd om niet alleen maar over de dagelijkse gang van zaken na te denken, maar ook over de lange termijn. Haal dat strategisch facilitair plan weer van de plank en bepaal de koers voor 2022.
Om schaars talent te behouden, voeren werkgevers steeds vaker exitgesprekken. Maar wat je eigenlijk zou moeten meten is waarom mensen graag blijven.
Nu het werk weer mogelijk wordt op locatie, hebben werkgevers de praktische zaken wel geregeld: hoeveel mensen er maximaal op een dag gewenst zijn, hoeveel dagen in de week mensen thuis kunnen werken en de thuiswerkvergoeding. Maar heb je voldoende stilgestaan bij je ‘wandelgangenkapitaal’?
Nergens anders hebben mensen meer last van stress dan op de werkvloer. Ook de cijfers van het CBS liegen er niet om. Op jaarbasis krijgen zelfs 14 procent van de Nederlanders burn-outklachten. Is dit allemaal toe te schrijven aan werkdruk? Of spelen er andere factoren een rol? Je vraagt je wellicht af wat je kunt doen om het stressniveau op een werkplek onder werknemers tot een minimum te verlagen. In dit artikel delen we een aantal handige tips!
Hybride werkplekoplossingen (waaronder software en technologie, data en analyse) kunnen helpen een succesvolle hybride werkplek tot stand te brengen, die zowel werkbaar is voor het personeel als winstgevend voor het bedrijf. Behalve de voor de hand liggende uitdaging die het berekenen van de benodigde kantooroppervlakte betekent, rijst ook de vraag welk soort ruimte de medewerkers precies nodig hebben voor een optimale kantoorervaring.
Diversiteit op de werkvloer begint bij het doorbreken van je eigen filter. Een werkplek met diversiteit onder de medewerkers heeft veel voordelen. Wil jij ook onbevooroordeeld aan de slag? Dan moet je je onderbuikgevoel opzijzetten en je concentreren op de competenties.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling