Wat zijn de belangrijkste valkuilen bij HRIT- of HCM-implementaties? In dit artikel delen 7 senior consultants van SuccessDay, allen met ruime ervaring aan de klantzijde, de 7 belangrijkste om rekening mee te houden.
Leren en ontwikkelen organiseren kan veel voldoening brengen. Je kunt er immers een grote impact mee maken; waar geleerd wordt, wordt vooruitgang geboekt. Maar wist je dat de automatisering van werkstromen jouw impact als L&D-manager enorm kan vergroten? In dit artikel ontdek je hoe je L&D-processen met gemak automatiseert via Studytube. Dit is een stuk minder spannend dan je misschien denkt. En het biedt jou de tijd en inzichten die je nodig hebt om leren en ontwikkelen naar een nóg hoger niveau te tillen in jouw organisatie.
HR is een essentiële schakel als het gaat om het bieden van een geweldige employee experience. Jan van der Wegen, Customer & Employee Experience Specialist bij Great Place To Work, geeft in dit artikel tips & tricks hoe jij je collega’s structureel en optimaal faciliteert om lekker in hun vel te zitten én succesvol te zijn en blijven.
Een medewerker slaat een ander pad in en verlaat de organisatie. Het bericht bereikt je als donderslag bij heldere hemel. Heb je signalen over het hoofd gezien? Als HR professional is het belangrijk hier alsnog voldoende tijd aan te wijden. Zelfs als het voelt als verspilde moeite, want de werknemer vertrekt toch? Niets is minder waar.
De werkvloer wordt steeds minder hiërarchisch en de halfwaardetijd van kennis is steeds korter. Om te weten of je goed bezig bent, is feedback daarom cruciaal. Traditionele trainingen hiervoor leggen vaak de verkeerde accenten. Hoe je wél een effectieve feedbackcultuur opbouwt, weten Jörgen Raymann, Chief Inspirational Officer bij Lenard and Lenard Performance Consultants, en Victor Burger als senior training consultant werkzaam bij Gooiconsult. Zij komen aan het woord in aflevering 81 van de HR Podcast. Lees hier het interview of luister de podcast.
Idealiter draagt de feedback van medewerkers bij tot betere bedrijfsprestaties. Maar in de praktijk blijkt het lastig om te zorgen dat er binnen de organisatie vruchtbare feedback wordt gegeven. In het pas verschenen Beste medewerker, hoe gaat het? geven de auteurs tien 'ingrediënten' waarmee elke organisatie zelf aan de slag kan om een ideaal 'feedbackmenu' samen te stellen.
Er is een kloof tussen de vraag naar en het aanbod van secundaire arbeidsvoorwaarden. Daar waar werkgevers denken de juiste arbeidsvoorwaarden aan te bieden, vinden de meeste werknemers dat juist niet. Ook heeft maar 36 procent de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden zelf te kiezen. En daar waar het aanbod wel klopt, blijkt er een communicatiekloof te zijn. Enkele tips om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen.
Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Daar is vrijwel iedereen het over eens. Je laat je auto jaarlijks onderhouden zodat ‘ie niet kapotgaat, je gaat naar de mondhygiënist om gebitsproblemen te voorkomen en je beweegt om gezond te blijven. Maar met ons mentaal welzijn gaan we meestal pas aan de slag als het al te laat is. In dit artikel leggen we uit wat je als HR-professional kunt doen aan de preventie van mentale uitdagingen bij medewerkers. We omschrijven eerst kort waarom preventie belangrijk is en delen vervolgens de vier pijlers van preventie die psycholoog Pia Linden van OpenUp hanteert.
HR kan een ADHD-vriendelijke cultuur op de werkplek creëren. ADHD-coach Leanne Maskell geeft vijf 'gouden regels' hoe organisaties die naar diversiteit en inclusiviteit streven dit kunnen doen. Zodat mensen met deze diagnose zich er goed thuis voelen en beter tot hun recht komen. Ook in het voordeel van de werkgever zelf, want ADHD'ers onderscheiden zich vaak door 'hun creativiteit, innovatief vermogen en grote integriteit'.
In aflevering 80 van de serie podcasts over innovatie en leiderschap in HR gaan Toine Al en Ruud Coumans in gesprek met Thomas Mulder, executive director HR bij VodafoneZiggo. Onder meer over de vraag hoe HR om moet gaan met de snelle veranderingen op de werkvloer en de hete hangijzers van dit moment.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling