Het opleiden van je medewerkers vraagt wat van een organisatie. Het vergt een andere aanpak en extra administratie. Toch loont het in 100% van de gevallen. Het draagt bij aan een hogere productiviteit, je medewerkers vergaren de juiste kennis en vaardigheden en de blijken meer betrokken en gemotiveerd te zijn na het volgen van een opleiding.
Steeds meer organisaties hebben een visie en strategie waarin duurzaamheid een plek heeft. Maar hoe dit te vertalen naar de arbeidsvoorwaarden is voor menige organisatie nog een vraagstuk. Jasper Schramade van AWVN geeft advies. 'Nu beginnen met groene arbeidsvoorwaarden geeft je organisatie een voorsprong en draagt bij aan de beleving rond het thema. Van extern moetje naar intrinsieke motivatie!'
Tegenwoordig hebben veel werkgevers een visie en strategie op duurzaamheid. In deze krappe arbeidsmarkt geen overbodige luxe aangezien steeds meer werknemers daar belang aan hechten. Hoe kun je op dit gebied als werkgever het verschil maken? Vijf manieren op een rij. Inclusief tips voor subsidies en regelingen.
Medewerkers ontwikkelen vraagt om meer dan een goed individueel online leeraanbod. Collectief leren in interactie ligt ons van nature het beste. Hiervan zouden organisaties bewuster gebruik moeten maken.
Om het de klant gemakkelijker te maken, de klantreis te verbeteren, hebben ze bij Praxis veel aandacht voor training en ontwikkeling van de medewerkers. Sinds zes jaar gebeurt dat met een eigen leerplatform: Praxis Academy genaamd. Daarop staat het totale leeraanbod voor personeel in de winkels en op het hoofdkantoor. Ook winkelstages voor kantoorpersoneel behoren tot het leeraanbod.
In de top drie van redenen voor medewerkers om de organisatie te verlaten, staat het gebrek aan opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden op één. Het ontwikkelen van beleid voor Learning & Development is voor je organisatie dus van levensbelang. Niet alleen kun je hiermee de betrokkenheid van je medewerkers vergroten, je zorgt er ook voor dat ze voldoende zijn toegerust om bij te dragen aan de uitdagingen en kansen waar je organisatie voor staat.
Een ontspannen vakantie begint bij het loslaten van het werk, maar voor veel medewerkers is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan zijn dat zij hun werk meenemen of dat zij zich zorgen maken dat er iets belangrijks gebeurt of iets misgaat tijdens hun afwezigheid. Dit kan leiden tot stress en een gebrek aan herstel, dat tot een mindere productie en motivatie leidt bij terugkomst.
Bij Robidus zit duurzame inzetbaarheid in de genen en dat werpt zijn vruchten af, aldus directeur HR & Facility Gaby Wilbrenninck-Van Emmenes. Die focus vertaalt zich onder meer in een hoge mate van interne mobiliteit en goede interne verhoudingen.
Diversiteit en inclusie zijn intussen bijna niet meer weg te denken van de agenda van organisaties. Maar hoe zit het eigenlijk op de werkvloer in Nederland? Een nieuwe benchmark toont dat er nog veel werk aan de winkel is.
Pieter Versteeg nam als CHRO bij Sodexo Nederland het voortouw om een proactieve, resultaatgerichte cultuur te creëren. Breed binnen de organisatie. Hij nam de invloedrijke inzichten van leiderschapsexpert Stephen R. Covey als startpunt: blijf weg uit de cirkel van betrokkenheid en leef je (werkzame) leven in de cirkel van invloed. Tijdens HR Day op 3 oktober vertelt hij er alles over, nu alvast een ruim inkijkje.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling