De inzetbaarheid van medewerkers staat onder toenemende druk, door krapte op de arbeidsmarkt en maatschappelijke factoren. Werkgevers kunnen meer doen dan nu gebruikelijk is om personeel inzetbaar te houden. Robidus ontwikkelde een samenwerkingsmodel op basis van arbeidsperspectief. ‘Het model helpt je als HR om daadwerkelijk te sturen op duurzame inzetbaarheid, met als gevolg minder uitval en betere prestaties.’
Interne communicatie. We hebben er (bijna) allemaal mee te maken. Er wordt steeds meer (video)content gemaakt, ook omdat contentmarketing en storytelling intern een steeds sterkere rol krijgen. Op het kruispunt van HR, marketing, interne communicatie en branding. Of het nu is om collega’s met elkaar te verbinden of nieuw talent aan te trekken. Het is daarom belangrijk dat je niet voor iedere video een ingewikkelde productie moet draaien, maar dit gewoon zelf kunt doen.
Je kent het vast wel, het eindeloos overzetten van medewerkersgegevens van het ene systeem naar de andere. En voor je het weet zit er een fout in de berekening en moet je overnieuw beginnen. Het gebeurt gelukkig weinig maar het is wel enorm frustrerend áls het gebeurt. In deze blog nemen we je mee in 3 veelvoorkomende frustraties in het HR-vak en de oplossing die Nmbrs biedt in de HR-software.
Ga uit van de kracht van medewerkers, is de centrale boodschap van de zogeheten StandOut-methode van Marcus Buckingham, die geënt is op een theorie die raakt aan die van Stephen Covey en zijn Circle of Influence. Agnes Jongkind, Senior HR Director bij ADP Nederland en spreker tijdens HR Day werkt er graag mee: ‘Het is een verfrissende methode die continu inzicht biedt in het welzijn van medewerkers en hun behoeften.’
De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is op 1 juli dit jaar ingegaan, met een overgangsperiode tot 1 januari 2028. Tijd zat lijkt, maar door er nú op in te spelen, kun je een belangrijke stap zetten om voor de nieuwe generaties werknemers een aantrekkelijke werkgever te blijven en te worden. Hierbij dus tip om je als werkgever goed voor te bereiden op het nieuwe pensioenstelsel.
Laat je medewerkers zelf kiezen met wat voor soort devices ze werken dan worden ze gelukkiger én productiever en zijn ze over het algemeen meer tevreden over de organisatie waar ze werken . Maar hoe zet je een Choose Your Own Device-strategie op? Hans van der Linden, marketing manager bij Pro Warehouse en Steven van der Keur, manager engineering leggen uit hoe dit concept bij hen werkt.
Gelijke beloning maakt deel uit van een zorgvuldig beloningsbeleid en goed werkgeverschap. Maar hoe bestrijd je de - vaak bijzonder hardnekkige - loonkloof in je organisatie? Zara Nanu, directeur van Fair Future of Work Strategy van HR-kennisplatform XpertHR en spreker tijdens HR Day: ‘Wat de maatregelen ook zijn om de loonkloof te bestrijden, ga altijd evidence based te werk’
De Wet DBA, die bedoeld is om schijnzelfstandigheid bij zzp’ers tegen te gaan, wordt tot op heden niet gehandhaafd. Vanaf januari 2025 wil de overheid daar verandering in brengen. Mathijs Helderman, specialist in finance interim recruitment bij Robert Walters, vertelt wat de handhaving van de Wet DBA betekent.
HR-professionals zien zichzelf nog wel eens als slachtoffer van de besluiten van de directie en voelen zich vaak onbegrepen door de rest van de organisatie. Nergens voor nodig. Want natuurlijk kunnen ze invloed uitoefenen binnen hun organisatie aldus Jan Kuipers, oprichter van FranklinCovey Benelux. Ook hij heeft zijn Circle of Influence moeten bepalen. Of liever gezegd: hij heeft zijn Circle of Influence verkleind.
Wist je dat één op de vier Nederlanders werk combineert met mantelzorg? Deze dubbelrol legt niet alleen een extra last op de schouders van de mantelzorger, maar kan ook gevolgen hebben op het werk. We hebben geen invloed op iemands persoonlijke situatie, maar we kunnen wel de werkomgeving zo inrichten dat deze meer steun biedt aan werkende mantelzorgers. Over de onzichtbare kosten van mantelzorg en strategieën om mantelzorgers te ondersteunen.