Logo
  • Nieuws
  • 11 maart 2008
  • Peter van den Hout

Wanneer moet u arbeidstherapie inzetten?

Hoewel arbeidstherapie regelmatig wordt ingezet als re-integratietraject, bestaat er veel onduidelijkheid over de vraag wat arbeidstherapie precies is en wat de effecten daarvan zijn. Hiervoor is een handig instrument ontwikkeld: de Werkwijzer Arbeidstherapie van STECR.

Beeld Wanneer moet u arbeidstherapie inzetten?

STECR is een kenniscentrum op het terrein van arbeid en gezondheid. De organisatie zet wetenschappelijke kennis op dat gebied om in praktische leidraden (Werkwijzers). Er waren al Werkwijzers over RSI, Arbeidsconflicten, Aanpak problematisch verzuim, Lage rugklachten en arbeidsomstandigheden, Reductie werkstress, Somalisatie en Werkaanpassing. En nu is er dus ook één over arbeidstherapie.

 

Wat is het?

Het kenniscentrum omschrijft arbeidstherapie als een kortdurende activiteit als onderdeel van re-integratie met als doel duidelijkheid te verschaffen over de belastbaarheid van de arbeidsongeschikte werknemer. De Werkwijzer geeft aan wanneer arbeidstherapie wel of niet het meest geschikte middel is. Duidelijk is dat arbeidstherapie eerder uitzondering dan regel is en dat het instrument in beginsel nooit langer dan vier weken mag worden ingezet.

 

U kunt de Werkwijzer Arbeidstherapie bestellen via www.bsl.nl (zoekwoord: werkwijzer)

Producttips

Ook interessant

Whitepaper Nieuwe WGA
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.