Logo
  • Nieuws
  • 4 juni 2008
  • Mariel Hovemann

Wanneer geldt de nawerkingsregeling Ziektewet?

De verplichte verzekering voor de Ziektewet kent een nawerkingsregeling, waardoor onder bepaalde voorwaarden ook na het beëindigen van de dienstbetrekking toch nog recht op uitkering bestaat.

Beeld Wanneer geldt de nawerkingsregeling Ziektewet?

De nawerkingsregeling geldt in de volgende twee situaties:

1. Bij ziekte binnen een maand na het einde van de dienstbetrekking, als de werknemer in de twee maanden voor de beëindiging van de dienstbetrekking verzekerd is geweest, met een onderbreking van maximaal zeven dagen. Deze onderbreking van zeven dagen mag niet aan het begin of aan het einde van de periode van twee maanden liggen, maar het maakt niet uit of het gaat om zeven losse dagen of een aaneengesloten periode van zeven dagen. Liggen er in de periode van twee maanden meer onverzekerde dagen, dan kan hij alleen nawerking ontlenen aan de regeling hierna.

2. Bij ziekte binnen acht dagen na het einde van de dienstbetrekking, als de werknemer in de twee maanden hieraan voorafgaand ten minste 16 dagen verzekerd is geweest.

 

Zie handboek Fiscale administratie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.