Logo
  • Nieuws
  • 18 juni 2019
  • Bron: de Volkskrant

AWVN: ‘Alle werkenden moeten aan de basis gelijk worden behandeld’

Harry van de Kraats, directeur van werkgeversvereniging AWVN, is al jaren bezig met een plan voor nieuwe sociale zekerheid voor alle werkenden. Het tij lijkt hem nu mee te zitten nu de commissie Borstlap met ideeën komt over de vernieuwing van sociale zekerheid en het arbeidsrecht. Die ze precies presenteren op het moment dat de AWVN haar 100ste verjaardag viert.

Beeld AWVN: ‘Alle werkenden moeten aan de basis gelijk worden behandeld’

Onlangs is de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) door de Eerste Kamer aangenomen. En minister Koolmees van Sociale Zaken heeft de commissie Borstlap gevraagd om na te denken over de vernieuwing van sociale zekerheid en het arbeidsrecht. Dit alles om flexkrachten en zzp’ers net als vaste krachten meer rechten en bescherming te geven.

Risico's vast contract

Van de Kraats pleit ook voor een collectief stelstel dat flexibele krachten en zelfstandigen beschermt. Volgens hem heeft de overheid een ‘enorme wig’ laten ontstaan tussen flex en vast. “Voor sommige mensen in flexfuncties is gewoon niks geregeld. Tegelijkertijd zitten anderen vast in een vast contract. En aan dat vaste contract kleven grote risico’s voor de werkgever. Dat zijn dingen die aangepakt moeten worden,” aldus Van de Kraats in de Volkskrant.

Het lijkt hem het beste als de overheid de basis van sociale zekerheid neerlegt zodat ‘werkgevers en werknemers het mooie cao-netwerk gebruiken om te plussen als het nodig is’.

Basisstelsel

Het basisstelsel dat de AWVN in 2014 heeft voorgesteld waarin alle werkenden op dezelfde manier worden behandeld wat betreft arbeidsongeschiktheid, ontwikkeling, uitkering bij werkloosheid, bijstand en pensioen lijkt nu gestalte te krijgen. Niet dat de vereniging in detail een nieuw sociaal stelsel wil opstellen, maar wel dat het hele stelsel op zijn ‘merites wordt bekeken.’ Wat hem betreft gaat de Wab niet ver genoeg. Volgens Van de Kraats zijn niet alleen kleine reparaties nodig, maar fundamentele veranderingen. Hij is dan ook blij dat de commissie Borstlap op het eeuwfeest van de werkgevers komt om de eerste ideeën te presenteren. Wat Van de Kraats betreft ‘beginnen we met arbeidsongeschiktheid en met leren, met ontwikkelbudgetten voor iedereen.’

Lees hier het gehele VK-interview met Van de Kraats over het sociale stelsel

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.