Logo
  • Nieuws
  • 8 maart 2010
  • Mariel Hovemann

Vacaturekraker schrijft automatisch personeelsadvertenties

Personeelsadvertentie schrijven? Doe vooral geen moeite, ze zijn toch allemaal hetzelfde! Het bewijs? Op www.vacaturekraker.nl maakt u met één druk op de knop een niet van echt te onderscheiden personeelsadvertentie. De actie komt voort uit een onderzoek, uitgevoerd door tekstschrijver en schrijftrainer Arjen Ligtvoet en onderzoeker Dennis Beckers.

Beeld Vacaturekraker schrijft automatisch personeelsadvertenties

Personeelsadvertenties staan vol lege begrippen, clichés en standaardzinnen ontdekten de onderzoekers. Uit een analyse van ruim 40.000 advertenties blijkt actief het meest gebruikte woord, gevolgd door resultaatgericht en flexibel. Zo is 30 procent van alle organisaties hard op zoek naar actieve medewerkers.

 

Non-informatie

Uit het onderzoek blijkt verder dat in meer dan de helft van de advertenties non-informatieve standaardzinnen voorkomen als `Wij bieden u marktconforme arbeidsvoorwaarden' of `De salariëring is overeenkomstig de zwaarte van de functie'.

Top 10 Meest misbruikte woorden in personeelsadvertenties

1. actief (30%)
2. resultaatgericht (25%)
3. flexibel (23%)
4. innovatie (22%)
5. dynamisch (21%)
6. complex (20%)
7. proactief (18%)
8. gedreven (15%)
9. klantgericht (14%)
10. competentie (11%)

Hoe dan wel? Tips voor het schrijven van een vacaturetekst vindt u op www.vacaturekraker.nl.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.