Logo
  • Nieuws
  • 7 maart 2008
  • Mariel Hovemann

Recruitmentsite UMC Utrecht beste qua functionaliteit en inhoud

De recruitmentsite van UMC Utrecht is de nummer 1 als het gaat om functionaliteit en inhoud. Dit blijkt uit de ‘Nationale Monitor van de Beste Recruitmentsites 2008', een onderzoek uitgevoerd door Intelligence Group.

Beeld Recruitmentsite UMC Utrecht beste qua functionaliteit en inhoud

Binnen de ‘Nationale Monitor van de Beste Recruitmentsites 2008' wordt het ‘werken bij' gedeelte van de bedrijvensite onderzocht op drie onderdelen: funcionaliteit en inhoud, uitstraling en aantrekkelijkheid, effectiviteit van het online sollicitatieproces.

 

350 recruitmentsites zijn beoordeeld op 52 beoordelingscriteria. Er is daarbij niet alleen gekeken óf een recruitmentsite invulling geeft aan deze criteria, maar ook in welke mate zij dat doet.Uit het eerste deel van het onderzoek - functionaliteit en inhoud - komt UMC Utrecht als beste uit de bus, met het rapportcijfer 8.1. De tweede plaats gaat naar PriceWaterhouseCoopers met een 7.9. De Koninklijke Marine neemt de derde plaats in met een 7,8.

Opvallende stijgers
Opvallend hoge binnenkomers zijn PricewaterhouseCoopers en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. In 2007 vielen zij beide buiten de Top 50. De recruitmentsite van VolkerWessels, dit jaar voor het eerst onderzocht, komt ook direct hoog binnen op plaats 10.

Ook opvallend is dat binnen de Top 20 de financiële dienstverleners sterk vertegenwoordigd zijn. Zo staan van de ‘Big Four' PricewaterhouseCoopers, Deloitte en KPMG respectievelijk op plaats 2, 4 en 15.

 

Dalers

Kijkend naar de rankings van vorig jaar valt op dat Securitas uit de Top 20 verdwenen is. Zij is van plaats 9 gezakt naar plaats 37. Andere opvallende dalers, die dit jaar buiten de Top 20 vallen, zijn ABN AMRO (van 10 naar 48), Koninklijke Landmacht (van 11 naar 26), Nuon (van 12 naar 35), NautaDutilh (van 13 naar 152), Philips (van 14 naar 24), KPMG Meijburg & Co. (van 16 naar 97), Fortis (van 18 naar 88)

 

Randvoorwaarden

In het eerste onderdeel van het onderzoek is de dimensie ‘Cruciale aspecten' opgenomen. Deze dimensie onderzoekt de mate waarin recruitmentsites aan enkele gedefinieerde randvoorwaarden voldoen. De onderzochte bedrijven kunnen op deze dimensie het predikaat ‘positief' of ‘negatief' scoren. Bij het predikaat ‘negatief' verspeelt een organisatie per definitie de kans op een plaats binnen de Top 20. Randvoorwaarden zijn bijvoorbeeld vermelding van arbeidsvoorwaarden en/of het salaris en de mogelijkheid om online te solliciteren.

 

Beste recruitmentsite van Nederland

Op het seminar Succesvol Werven via Internet op 27 maart te Rotterdam, wordt de ‘Gouden Cursor voor de Beste Recruitmentsite van 2008' uitgereikt. De Gouden Cursor gaat naar de recruitmentsite die in haar totaliteit op de drie onderdelen van de Nationale Monitor van de Beste Recruitmentsites 2008, het beste scoort.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.