Logo
  • Nieuws
  • 29 augustus 2022
  • Bron: AWVN

Objectief werven en selecteren: AWVN start oefentraject. Je kunt je nog aanmelden

Om iedereen gelijke kansen te bieden op de arbeidsmarkt en de krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan start AWVN samen met 5 à 7 werkgevers Communities of Practice (CoP’s). Een jaar lang oefenen ze samen met een bewezen methode die inclusieve werving en objectieve selectie bevordert aldus de werkgeversorganisatie. Je kunt je organisatie nog aanmelden.

Beeld Objectief werven en selecteren: AWVN start oefentraject. Je kunt je nog aanmelden

De organisaties die deelnemen passen drie aanpassingen – nudges –  toe in het werving- en selectiebeleid: vacatureteksten inclusiever schrijven, een objectieve eerste screening, gestructureerd interviewen. Het idee is dat organisaties hiermee een bredere groep werkzoekenden bereiken, daadwerkelijk de beste kandidaat selecteren en praktische invulling geven aan het D&I-beleid.

Schijncompetenties

AWVN zelf gaat ook aan de slag met objectief werven en selecteren. HR-adviseur Femke de Waard en directeur bedrijfsvoering en advies Milla van Kempen vertellen op de site van AWVN waarom ze deze kans direct aangrepen. Ook deden ze een kleine quiz over vacatureteksten inclusiever schrijven. Zo is een van de vragen wat ‘schijn-competenties’ zijn. In de training leer je daar scherp op te zijn.

  • A. Competenties die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt voor de baan
  • B. Teksten die geen competentie, maar eerder een taak beschrijven

Kijk hier voor het gehele interview en voor de antwoorden en doe zelf mee aan de quiz 

Meer informatie en inschrijven via AWVN 

Van ‘wie is deze kandidaat naar: wat kán deze kandidaat’

“De arbeidsmarkt is krap en dan helpt het om meer naar iemands competenties te kijken, in plaats van naar iemands werkervaring of achtergrond.” – Martin Kuil, recruiter bij de Gemeente Utrecht

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.