Logo
  • Achtergrond
  • 14 augustus 2019
  • Redactie HR Praktijk

5 feiten die het belang van goede onboarding onderstrepen

Dat goede onboarding bijdraagt aan behoud van nieuwe medewerkers en voortijdige uitstroom kan verminderen, voelt iedereen wel aan. Maar kent u ook de harde cijfers van ongewenste uitstroom en van de gevolgen van geen of onvoldoende onboarding van nieuwe medewerkers?

Beeld 5 feiten die het belang van goede onboarding onderstrepen

Hoeveel % van de nieuwe medewerkers verlaat gemiddeld de organisatie binnen zes maanden?

Maar liefst 33%. Zo’n 34% van de nieuwe instromende medewerkers weet al binnen één week of ze voor langere tijd bij de organisatie wil blijven werken.

Wat zijn naar schatting de kosten van het verloop van medewerkers?

De kosten van het verloop van medewerkers bedragen naar schatting tussen de 100% en 300% van het jaarsalaris van de te vervangen medewerker. Bron: Harvard Business Review en verschillende onderzoeken van de Society for Human Resource Management.

Hoeveel % productiever is een medewerker die een onboardingprogramma heeft gehad?

Medewerkers die een onboardingprogramma hebben gehad zijn 54% productiever vergeleken met nieuwe medewerkers zonder onboarding. Deze statistiek komt uit een onderzoek van Aberdeen Group. Hierin geven ze aan dat een belangrijk criterium voor productiviteit ‘time to performance’ is. Dat is het percentage van nieuwe medewerkers dat hun eerste ‘performance milestones’ (opgestelde performance mijlpalen/doelstellingen) op tijd behaalt.

Voor hoeveel medewerkers is een slechte eerste dag een reden om te vertrekken?

Voor 1 op de 25 medewerkers is een slechte eerste dag een reden om te vertrekken!

Hoeveel % van nieuwe medewerkers die een onboardingprogramma heeft gevolgd, behaalt zijn doelstellingen in het eerste jaar?

Dat is 62%, tegenover 17% van de nieuwe medewerkers zonder onboardingprogramma.

HR Academy - Kennis op niveau! HR Academy is er speciaal voor HR-professionals en functionarissen met personeelsverantwoordelijkheid. Want we hebben ons helemaal gespecialiseerd in kennisopleidingen op het gebied van human resources management. We weten hoe breed dat speelveld is en we kennen de veelheid aan onderwerpen waarvan je op de hoogte moet zijn. Daarom helpt HR Academy je om in jouw dagelijkse praktijk effectief te zijn en te groeien in je vak. Daarvoor bieden we je hoogwaardige opleidingen om je kennis op niveau te brengen én te houden. Van wet- en regelgeving tot strategie en beleid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.