Logo
  • Nieuws
  • 10 oktober 2023
  • Redactie HR Praktijk

Meerderheid CEO’s voorspelt terugkeer naar fulltime op kantoor

Bijna twee op de drie CEO's over de hele wereld verwachten dat werknemers in de komende drie jaar weer fulltime naar kantoor gaan. Ook gelooft een meerderheid dat beloningen en promoties kunnen worden ingezet om aanwezigheid op de werkplek te stimuleren. 

Beeld Meerderheid CEO’s voorspelt terugkeer naar fulltime op kantoor

Ondanks de toename van hybride werken sinds de pandemie, voorspelt 64 procent van de wereldwijde leiders een volledige terugkeer naar kantoor tegen 2026. Dit is een uitkomst van de nieuwste CEO Outlook-enquête van KPMG, meldt het Engelse HR-vakblad Personnel Today. Voor deze enquête ondervroeg het accountants- en advieskantoor meer dan 1.300 CEO’s van ‘s werelds grootste bedrijven. Daarnaast gelooft een overweldigende meerderheid (87 procent) van de leiders wereldwijd dat financiële beloningen en promotiemogelijkheden in de toekomst kunnen worden gekoppeld aan aanwezigheid op kantoor.

Geen eenduidige aanpak

Nhlamu Dlomu, global head of people bij KPMG International, benadrukt dat er geen eenduidige aanpak is om personeel te verleiden terug naar kantoor te keren, en dat een verkeerde aanpak spanningen kan veroorzaken tussen leiders en werknemers. Ze wijst erop dat hybride werken in de afgelopen drie jaar een overwegend positieve impact heeft gehad op de productiviteit en veel steun krijgt van werknemers, met name onder de jongere generatie werknemers. Verschillende onderzoeken hebben dan ook aangetoond dat de meeste werknemers niet voltijds willen terugkeren naar kantoor, en dat sommigen zelfs hun baan zouden opzeggen als de huidige flexibiliteit op de werkplek zou verdwijnen.

Grote bedrijven, zoals Amazon, Google, Meta, Citigroup en Lloyds, zijn recentelijk begonnen met het beëindigen van flexibele werkpatronen die na de pandemie ontstonden. Ze geloven dat het samenbrengen van teams de creativiteit en samenwerking bevordert.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.