Verandermanagement

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Actueel

 • Achtergrond

  Hoe maak je mensen weerbaar in een omgeving die continu verandert?

  In veel organisaties is verandering tegenwoordig de constante factor. De ene reorganisatie is nog niet achter de rug of de volgende dient zich al aan. Hoe zorg je dat je medewerkers weerbaar zijn en goed blijven functioneren in zulke turbulente tijden?
 • download

  5 tips om medewerkers gemotiveerd te houden bij veranderingen

  Veel organisaties zijn in verandering. Meer zelfsturing. Nieuwe vormen van performance management. Flexibele arbeidsrelaties. En wat kenmerkend is: verandering lijkt een constante factor waar we rekening mee moeten houden. En dat heeft een behoorlijke impact voor medewerkers.
  11 april 2016
 • Nieuws

  Zet humor in voor meer organisatiesucces

  Humor verbindt, opent deuren, verhoogt de productiviteit bij medewerkers en is van groot belang voor het imago van je organisatie. Toch gebruiken maar weinig werkgevers en leidinggevenden humor als een instrument om deze effecten te bereiken. Vreemd, want maak humor onderdeel van je bedrijfscultuur en je bent van succes verzekerd!

  30 maart 2016
 • Achtergrond

  Cultuur- en gedragsverandering bij Support Centre Erasmus Universiteit

  Om meer geld vrij te maken voor onderwijs en onderzoek voegde de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) vrijwel alle ondersteunende diensten samen in het University Support Centre (USC). Nu is het de uitdaging de 45 teams die deze mensen vormen in deze nieuwe organisatie beter en meer klantgericht te laten samenwerken.
 • Nieuws

  De 5 belangrijkste factoren voor het succes van een project

  Projectmanagement is niet moeilijk als je weet waar je op moet letten. Iedereen kan de basisvaardigheden leren voor het managen van een project. Dan gaat het om het maken van een plan en planning, de scope definiëren, het rapporteren over voortgang en financiën, risico’s en maatregelen definiëren et cetera. Dat is het papierwerk. Daarna komt het managen en daar gaat het vaak mis bij de meeste projecten.

  17 februari 2016
  Door: 
  Hilde Vossen
 • Nieuws

  7 Tips om zelfsturing succesvol te implementeren

  Organisaties die het principe van zelfsturing willen introduceren staan voor een flinke uitdaging. Ervaringsdeskundigen weten: het resultaat is vaak zeer de moeite waard, maar de weg ernaartoe bevat hobbels en valkuilen. Hoe maakt u de slag naar zelfsturing met succes? 7 Tips uit de praktijk helpen u op weg.

  10 maart 2016
  Door: 
  Peter Runhaar
 • Achtergrond

  Gerda Quak, VWS: ‘Samen een strategie omarmen’

  Het ministerie van VWS werkt een ambitieuze beleidsagenda af. Voor medewerkers en organisatieonderdelen ligt de lat hoger dan ooit. Maar de motivatie is er bepaald niet minder om, aldus Gerda Quak. Haar taak: alles en iedereen verbinden voor één gezamenlijke bedoeling.
 • Achtergrond

  Innovatieve organisatieconcepten: een nuchtere blik op de ontwikkelingen

  Er lijkt iets gaande in organisatieland. Zelfs mensen die niet dagelijks met HR of organisatieontwerp bezig zijn kan het amper zijn ontgaan. Een documentaire over ‘het einde van de manager’ in Tegenlicht van de VPRO. Berichten over ING die zijn IT-afdeling volledig met autonome teams laat werken, geïnspireerd door Google en Spotify. Gevestigde bedrijven die start-ups oprichten als innovatiemotor.
 • Nieuws

  Opstappen personeel grootste angst bij Amerikaans-Nederlandse bedrijfsfusies

  Personeelsbehoud, culturele integratie, evaluatie van leidinggevenden, beloningsbeleid en talentmanagement vormen de grootste hoofdpijndossiers bij bedrijfsfusies of –overnames. Culturele integratie is vooral voor Nederlandse organisaties belangrijk, aangezien Nederland de 4e opkoper van Amerikaanse bedrijven ter wereld is. Dat blijkt uit het People Risks in M&A Transactions Report van Mercer.

  15 maart 2016
 • Nieuws

  Werknemersgedrag belangrijkste factor bij verandering

  93 Procent van de bedrijven staat open voor verandering en ziet het als kans voor zijn bedrijf. Dit en meer blijkt uit een enquête van IFS meer dan 1.000 IT-beslissers in veertien landen.

  17 maart 2016

Partners