Verandermanagement

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Actueel

 • Opinie

  ‘Veel reorganisaties te voorkomen door strakker en scherper HR-beleid'

  Onderzoek wijst uit dat 70 procent van de reorganisaties mislukt. Een van de grootste fouten is dat bedrijven zich niet houden aan een eerdere doelstelling. Dat moet en kan anders aldus Jeroen Riemeijer, voormalig HR Manager van het Mobiliteitscentrum Shell.
  25 juli 2016
 • Achtergrond

  10 lessen en tips voor cultuurverandering

  De servicemonteurs. De fiscalisten. De directieraad. De klantcontactmedewerkers. De afgelopen twee jaar doorliepen alle medewerkers van Ymere, niemand uitgezonderd, het ‘cultuurprogramma’ Samen in Beweging. Het doel: anders denken en werken, meer oog ontwikkelen voor de huurder en de omgeving. De resultaten zijn inmiddels zichtbaar, de klanttevredenheid neemt toe.
 • Nieuws

  De 5 belangrijkste factoren voor het succes van een project

  Projectmanagement is niet moeilijk als je weet waar je op moet letten. Iedereen kan de basisvaardigheden leren voor het managen van een project. Dan gaat het om het maken van een plan en planning, de scope definiëren, het rapporteren over voortgang en financiën, risico’s en maatregelen definiëren et cetera. Dat is het papierwerk. Daarna komt het managen en daar gaat het vaak mis bij de meeste projecten.

  28 juni 2016
  Door: 
  Hilde Vossen
 • Achtergrond

  Harold Krijnen, Hoofd HRM COA: ‘Scenario-denken geeft ons enorm veel rust’

  Vluchtelingen opvangen vereist organisatievernuft én scherp vooruit denken. Want weinig is zo onvoorspelbaar als vluchtelingenstromen. Harold Krijnen verwondert zich dan ook over de kracht van ‘zijn’ organisatie: ‘De sense of urgency is hier ingebakken.’
 • Nieuws

  7 valkuilen bij verandertrajecten

  Verandermanagement is een vak op zich. Als u die uitdaging aangaat, staat u voor de vraag: 'hoe pak ik dat aan, hoe realiseer ik (de) verandering?' De verleiding is groot om meteen te beginnen met de meest voor de hand liggende acties.

  5 juli 2016
  Door: 
  Judy Alkema & Judith Donkers
 • video

  Video: Is uw organisatie wel wendbaar genoeg?

  Organisaties en hun medewerkers moeten in toenemende mate wendbaar zijn, omdat hun business tegenwoordig van alle kanten wordt bedreigd. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van robotisering, gamification en de sharing economy voor uw baan? Creatief strateeg en dagvoorzitter van Tomorrow@work, Jim Stolze, legt uit wat er op u afkomt.

  9 juni 2016
 • Achtergrond

  Hoe maak je mensen weerbaar in een omgeving die continu verandert?

  In veel organisaties is verandering tegenwoordig de constante factor. De ene reorganisatie is nog niet achter de rug of de volgende dient zich al aan. Hoe zorg je dat je medewerkers weerbaar zijn en goed blijven functioneren in zulke turbulente tijden?
 • Opinie

  De 6 kenmerken van een hoog EQ: noodzakelijk voor succesvolle transformatie

  Emotionele intelligentie staat in het bedrijfsleven nog maar mondjesmaat op het verlanglijstje. Onterecht: steeds meer organisaties moeten transformeren om te overleven. Voor die transformatie is het een onmisbare skillset. Zonder genoeg emotionele intelligentie bij alle betrokkenen is een transformatie gedoemd te mislukken, ongeacht de hoeveelheid IQ in de organisatie. En dat geldt niet alleen voor de ‘change leader’, maar ook voor alle betrokken werknemers.
  30 juni 2016
 • Nieuws

  8 signalen van verspilling op de werkvloer

  Om continu te kunnen verbeteren, moet je op zoek naar verspillingen, ze opsporen en herkennen. Dat is nog niet zo makkelijk. Zeker niet voor medewerkers die al wat langer op een bepaalde plek zitten. Je bent immers zo gewend dat dingen gaan zoals ze gaan, dat je het gewoon niet meer ziet.

  30 mei 2016
 • Nieuws

  Zet humor in voor meer organisatiesucces

  Humor verbindt, opent deuren, verhoogt de productiviteit bij medewerkers en is van groot belang voor het imago van je organisatie. Toch gebruiken maar weinig werkgevers en leidinggevenden humor als een instrument om deze effecten te bereiken. Vreemd, want maak humor onderdeel van je bedrijfscultuur en je bent van succes verzekerd!

  30 maart 2016

Partners