Logo
  • Nieuws
  • 15 maart 2021

Triodos Bank wint prijs voor Beste (Thuis)Werkgever

Triodos Bank (Nederland, hoofdkantoor en Investment Management) heeft vandaag de Zo Werkt Het Award voor Beste (Thuis) Werkgever van de regio Utrecht gewonnen. De prijs is bedoeld om het aanpassingsvermogen van bedrijven in het afgelopen jaar te vieren. Volgens de jury heeft Triodos Bank veel oog voor de menselijke maat en duurzaamheid. De wekelijkse half uur online sessies voor de teambuilding zijn door heel veel medewerkers genomineerd. Echt oog voor de werkdruk aldus de medewerkers.

Beeld Triodos Bank wint prijs voor Beste (Thuis)Werkgever

Goedopweg (de mobiliteitsregio van Utrecht) heeft 15 maart, een jaar na de eerste lockdown, de award uitgereikt aan Pauline Bieringa, algemeen directeur van Triodos Bank Nederland. Ze kreeg de prijs uit handen van wethouder Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht en Arne Schaddelee, gedeputeerde van de provincie Utrecht. 

Nooit eerder maakten zoveel mensen tegelijk kennis met thuiswerken als in 2020. Vaak in combinatie met gezinsleden die ook vanuit huis werken of thuisonderwijs kregen én met nieuwe middelen om met collega’s en klanten in contact te blijven. Ook mensen die wel op locatie konden werken, pasten zich aan door op andere manieren en tijden naar hun werk te reizen. Veel bedrijven en organisaties deden er alles aan om deze aanpassingen zo goed mogelijk te laten verlopen. Om deze inzet te eren, is de Beste (Thuis)Werkgever Award in het leven geroepen. 

Menselijke maat

Triodos Bank kreeg de award in de categorie voor ondernemingen met meer dan 200 werknemers. De jury motiveert haar keuze voor Triodos Bank als volgt: “Groen is het DNA van Triodos Bank. Dat hebben zij tijdens deze crisis ook bewezen; met aandacht voor de medewerkers. Om duurzame consumptie te stimuleren, kregen medewerkers de mogelijkheid om refurbished werkplekken te creëren thuis en te laten checken door een ergonoom. Iedereen moest verplicht een workshop veilig en goed thuiswerken bijwonen, op intranet staan veel tips en online sessies. Voor de saamhorigheid is er het vrijblijvende koffiedrink-kwartiertje opgezet, naast de wekelijkse half uur online sessies voor de teambuilding. Door heel veel medewerkers genomineerd. Echt oog voor de werkdruk. En naast het zorgen voor de eigen werknemers, zijn er in recordtijd nieuwe kredietproducten ontwikkeld die kleine ondernemers helpen om de corona crisis financieel te overleven. ”

Pauline Bieringa: “Duurzaam bankieren betekent ook duurzaam werkgeverschap, waarbij de menselijke waardigheid centraal staat. Met deze award voor beste werkgever bevestigen onze medewerkers hun waardering voor onze gezamenlijke corona-aanpak, waaronder verruiming van zorgverlof, de aanschaf van refurbished meubilair voor het inrichten van een gezonde thuiswerkplek en de oprechte aandacht voor het welzijn van collega’s. Een mooier compliment is haast ondenkbaar. Samen hebben we nieuwe manieren van werken en ontmoeten mogelijk gemaakt, zodat we onze klanten en elkaar door deze coronaperiode kunnen helpen. We zijn super trots op dit resultaat.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.