Logo
  • Nieuws
  • 22 oktober 2020
  • Bron: Benify

HR: thuiswerken nieuwe norm, ook na pandemie

Maar liefst 89% van de HR-professionals zegt dat ze werknemers hebben toegestaan om tijdens de pandemie thuis te werken, en 77% zegt van plan te zijn om dit ook te blijven doen wanneer er geen risico meer is op besmetting. Daarmee lijkt thuiswerken de nieuwe norm, ook na de pandemie.

Beeld HR: thuiswerken nieuwe norm, ook na pandemie

Deze conclusies komen naar voren in een onderzoek van arbeidsvoorwaardenplatform Benify, waarvoor meer dan 900 HR-professionals zijn ondervraagd in Europa over de invloed die covid-19 heeft gehad op het werk van HR. Vóór corona gaf 74% van de respondenten aan dat hun werknemers ook de mogelijkheid hadden om thuis te werken, maar alleen wanneer dat nodig was en alleen na goedkeuring van hun manager. Na het uitbreken van de pandemie zegt de overgrote meerderheid (89%) dat zij de werknemers hebben toegestaan thuis te werken.

Onbeperkt thuiswerken?

Over de vraag of werken op afstand de nieuwe norm wordt, zegt 77% van de deelnemers van plan te zijn om werknemers thuis te laten werken als ze dat willen; slechts 10% is echter van plan om hun werknemers de onbeperkte mogelijkheid te geven om thuis te werken.

In de huidige werkomstandigheden hebben HR-professionals prioriteit gegeven aan bedrijfscultuur en saamhorigheid in een tijd waarin veel medewerkers weg van kantoor werken en de risico's op eenzaamheid, isolement of psychische aandoeningen toenemen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.