Logo
  • Nieuws
  • 1 november 2018

Ervaar hoe ons werk gaat veranderen!

Hoe moet u werk de komende jaren organiseren om de continuïteit van de organisatie te waarborgen? Hoe blijft u een aantrekkelijke werkgever voor behoud en het aantrekken van talent? En wat is de impact van technologie op werken in het algemeen en uw baan in het bijzonder? Tomorrow@work 2018 geeft u op 20 november in Amersfoort waardevolle input voor het beantwoorden van deze vragen. Hier alvast een tipje van de sluier.

Beeld Ervaar hoe ons werk gaat veranderen!

Inmiddels is het al weer de vierde editie van dit grote jaarlijkse event rondom de toekomst van werk. Dit keer ligt de nadruk op de grote veranderingen die op ons afkomen. Door disruptieve innovaties zoals robotisering en Artificial Intelligence verandert de manier waarop we werken de komende jaren spectaculair. Werk wordt smart, Agile, digitaal, virtueel...en daarmee ongrijpbaar. Tegelijkertijd verkeren de arbeidsmarkt en de manier waarop werkomgevingen ingericht zijn in een cruciale overgangsfase.

"Verschillende ontwikkelingen komen nu in een stroomversnelling en gaan de interactie met elkaar aan," vertelt programmamanager Peter van den Hout van Tomorrow@work. "Net als bij de eerdere edities van het event speelt de impact van nieuwe technologieën een centrale rol. Maar nu zijn de gevolgen hiervan op ons leven en werk scherper. We brengen ditmaal ook duidelijk in beeld welke kant het opgaat en wat dit concreet betekent voor ons werk en de werkomgeving."

4e Industriële Revolutie van werk

Een van de keynotes is Wim Davidse, gepassioneerd veranderaar en trendwatcher in de fluïde wereld van werken & flex, ondernemen & organiseren. "Volgens Davidse zitten we op een digitaal kantelpunt en is de 4e Industriële Revolutie aangebroken," aldus Van den Hout. "Na de opkomst van water- & stoomkracht, elektriciteit & massa-organisatie en IT & kennis- en diensteneconomie, duwt nu de 4e Industriële Revolutie hard tegen onze deuren. Met fundamentele consequenties voor oude en nieuwe banen, new core skills, organiseren en leidinggeven. Ik ben erg benieuwd naar het verhaal van Davidse en wat dit ons gaat brengen."

Sfeerimpressie van Tomorrow@work 2017

Juriaan van Meel zal in zijn keynote ingaan op de werkplek van de toekomst: de hypes versus de trends. De discussie over de toekomst van de werkplek staat bol van de vluchtige modetermen en wilde toekomstvoorspellingen. Het is niet altijd eenvoudig om de hypes van de realiteit te onderscheiden. Op basis van ervaring en onderzoek houdt hij een veelheid van ideeën tegen het licht - variërend van biophilia en wellness, tot smart werkplekken en Agile kantoren - en geeft hij zijn visie op de toekomst van de werkplek. En wat dit betekent voor uw werk.

Robotics, Artificial Intelligence en Smart Buildings

In de parallelsessies op Tomorrow@work komen de eerste praktijktoepassingen van innovatieve en disruptieve technologieën aan bod. Van den Hout: "Robotics, Artificial Intelligence, Augmented en Virtual Reality... We zijn op zoek gegaan naar echte voorbeelden van bedrijven die hierop inzetten. Deelnemers kunnen ook zelf ervaren wat de mogelijkheden zijn en wat dit gaat betekenen voor hun eigen werk. Ook hebben we mooie voorbeelden van Smart Buildings en virtuele werkplekken. De impact van al deze ontwikkelingen is enorm, dus stel uw toekomst veilig en kom op 20 november naar Tomorrow@work in De Rijtuigenloods in Amersfoort!"

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.