Logo
  • Nieuws
  • 17 december 2018
  • Marc Loo - commercieel directeur bij Between Staffing

Tijd voor het HR-wensenlijstje van 2019; wat staat bij u bovenaan?

December is aangebroken: de tijd van het nadenken over goede voornemens en het opstellen van verlanglijstjes. Zo ook het HR-wensenlijstje voor 2019. Afgelopen jaar bleek uit de poll van HR Praktijk en FastFlex (onderdeel van Between Staffing) dat het aantrekken en binden van talent wens nummer één was voor HR (38%). Wat dit betreft is het tij nog niet gekeerd.

Beeld Tijd voor het HR-wensenlijstje van 2019; wat staat bij u bovenaan?

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt staan niet stil. De nieuwskolommen worden gevoed met de discussie over vast en flex, de nijpende tekorten in de technische branche en sociale voorzieningen voor zelfstandige professionals. Nu het nieuwe jaar nadert bent u vast ook bezig met de jaarplannen. Welke actuele thema’s spelen voor u de grootste rol? En wat wilt u voor uw organisatie realiseren op HR-gebied in 2019?

We stelden alvast een lijstje voor u samen. Zit uw uitdaging er niet tussen? Vul dan vooral de lijst aan.

Breng uw stem uit (meerdere antwoorden zijn mogelijk):

In 2019 wil ik …
1. Zorgen dat we met HR de basis leggen voor of bijdragen aan een wendbare organisatie die snel kan inspelen op veranderingen.
2. Zorgen dat we een aantrekkelijk werkgever zijn voor nieuwe en bestaande medewerkers (employer branding).
3. Aan de slag met total talent acquisition, oftewel het vanuit een holistische benadering (competenties en talent) aantrekken van de juiste mensen, onafhankelijk van de contractvorm.
4. Het bedrijf voorbereiden op de verdere ontwikkeling van high tech (denk aan robotisering) en high touch (persoonlijk contact) en hoe deze twee elkaar kunnen versterken.
5. De leiderschapskwaliteiten binnen de organisatie tegen het licht houden met het oog op zelfsturende (veelal multidisciplinaire) teams en grotere verantwoordelijkheid bij de medewerkers
6. Focus leggen op het opleiden en trainen van zowel vast personeel als de flexibele schil.
7. De mogelijkheden voor arbeidsmobiliteit uitbouwen, zowel binnen als buiten de functie, afdeling, organisatie, branche of regio.
8. Ervoor zorgen dat alle generaties optimaal samenwerken en vanuit hun eigen competenties bijdragen aan het geheel.
9. Nieuwe manieren vinden om het tekort aan personeel op te lossen.
Other
Please Specify:
 
 
 
 
 
 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.