Logo
  • Nieuws
  • 2 september 2019

Piek in sollicitaties na vakantieperiode

Nederlanders schromen niet de tijd van de baas te gebruiken om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Dat blijkt uit een analyse van het gespecialiseerde recruitmentbureau Robert Half. De piekmomenten voor solliciteren bevinden zich tussen 11.00 en 14.00 uur, met maandag als populairste dag. De cijfers tonen daarnaast dat we vooral in de maanden na een vakantieperiode op zoek gaan naar een nieuwe baan.

Beeld Piek in sollicitaties na vakantieperiode

Ruim 50% van de werkzoekenden uploadt zijn of haar cv tussen 11 uur ’s ochtends en 2 uur ’s middags. Voor de periode tussen 10.00 en 17.00 uur is dit bijna 92%. Bijna een op de vijf ontvangen cv’s wordt geüpload op maandagen, zaterdag (7,3%) is de minst populaire dag om te solliciteren.

Vakantietijd gebruikt voor heroriëntatie

“We zien dat mensen vaak na een periode van rust beseffen dat ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Mensen gebruiken de zomer- en kerstvakantie om zich te heroriënteren. Ze nemen de tijd om hun carrière onder de loep te nemen en zichzelf de vraag te stellen: waar sta ik en waar wil ik naartoe. In sommige gevallen leidt dit dus tot een zoektocht naar een baan die beter aansluit bij hun verwachtingen”, aldus Managing Director Frederique Bruggeman.

Dat we vaker na een periode van rust op zoek gaan naar een nieuwe baan wordt bevestigd door de verdeling van cv-uploads over het jaar: januari (10,4%) en september (10,1%) zijn de populairste maanden. Tijdens en vlak voor een vakantie houden werkzoekenden zich minder bezig met solliciteren: in december (5,7%) en juni (6,3%) uploaden kandidaten het minste aantal cv’s.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.