Logo
  • Nieuws
  • 23 april 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Uw sollicitanten jokken over hun salaris

Minder dan de helft van de sollicitanten is eerlijk over het huidige loon. Wanneer het laatst verdiende maandsalaris ter sprake komt, liegt 23 procent er maar liefst 500 euro bij. Dat blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 513 werknemers.

Beeld Uw sollicitanten jokken over hun salaris

Een kwart van de deelnemers aan het onderzoek houdt het bij 100 tot 250 euro extra, en 44 procent blijft geheel eerlijk. 70 Procent van de ondervraagden bleek het niet eens te zijn met de salarisverdeling op het werk. Ruim tweederde van de werknemers heeft er bezwaar tegen wanneer een collega met hetzelfde werk beter betaald krijgt. 30 Procent wil niet aan collega's vertellen hoeveel hij of zij verdient.

 

Veel te veel verdienen

Meer dan de helft van de respondenten werkt met collega’s die in hun ogen veel te veel verdienen, terwijl een kleine groep (15 procent) vindt dat sommige collega’s in hun ogen te weinig salaris krijgen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.