Logo
  • Nieuws
  • 18 februari 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Brugbanen voor herbeoordeelde WAO`ers mogelijk

Het UWV kan vanaf eind februari 2008 mensen in de WAO, WAZ en Wajong van wie de (mate van) arbeidsongeschiktheid opnieuw is beoordeeld, via een zogeheten brugbaan aan de slag helpen. Naar verwachting treedt het besluit binnen twee weken in werking, zo meldt Regering.nl.

Beeld Brugbanen voor herbeoordeelde WAO`ers mogelijk

Met de maatregel voert het kabinet de afspraken in het coalitieakkoord uit om 10.000 brugbanen mogelijk te maken voor mensen die langere tijd langs de kant staan en volgens strengere criteria opnieuw zijn beoordeeld op wat ze nog kunnen.

 

Herbeoordeling eindigt in 2009

De regeling is tijdelijk omdat de herbeoordeling volgens strenge criteria van mensen in WAO, WAZ en Wajong die op 1 juli 2004 45 jaar of jonger waren in 2009 eindigt. Brugbanen zijn ook mogelijk voor personen die toen tussen de 45 en 50 jaar oud waren en worden herbeoordeeld volgens minder strenge criteria.

 

50 Procent van het minimumloon

De werkgever krijgt bij een brugbaan maximaal een jaar lang een subsidie van ten hoogste 50 procent van het minimumloon als de werknemer in een vacature wordt aangenomen. De bedoeling van de brugbanen is om deze werknemers uiteindelijk ‘over all’ voor de helft in een reguliere baan te krijgen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.