Logo
  • Partnerbijdrage
  • Achtergrond
  • 19 februari 2024
  • Assessio

Revolutionair talentmanagement: de AI-assistent van Assessio leidt de Weg

Assessio introduceert een grensverleggende oplossing voor recruitment en talentmanagement die de manier waarop je werft verandert. Deze nieuwe innovatie combineert de wetenschap van psychometrie met cutting-edge AI-technologie. Een tool die zowel flexibiliteit als gebruiksgemak biedt en jouw expertise en eisen op de voorgrond plaatst: de gloednieuwe AI-assistent van Assessio staat klaar voor al jouw recruitmentbehoeften.

Beeld Revolutionair talentmanagement: de AI-assistent van Assessio leidt de Weg

Wat zijn de voordelen van het gebruik van de AI-assistent?

Met de AI-assistent profiteer je van uitgebreide data-inzichten die zorgen voor zowel kwaliteit als validiteit in jouw wervingsproces. Deze tool stelt je in staat om snel en nauwkeurig succesvol gedrag te identificeren voor elke rol en niveau, waardoor werving scherp op de inhoud en efficiënt wordt. Het is flexibel en gebruiksvriendelijk voor een wereldwijde organisatie, dankzij de ondersteuning in meerdere talen. Bovendien kun je competenties perfect afstemmen op strategische doelen en culturele fit, waardoor het een wendbare oplossing is die voldoet aan zelfs de meest specifieke organisatorische behoeften.

Hoe werkt de AI-assistent?

De AI-assistent is een dynamische en interactieve platformassistent die je begeleidt bij het snel en moeiteloos creëren van een op maat gemaakte wervingslens. Het analyseert niet alleen de benodigde vaardigheden en vereisten voor de functie, maar houdt ook rekening met specifieke bedrijfsbehoeften. Begin met het definiëren van de functieomschrijving op basis van opleidingseisen, competenties en gewenst gedrag. Vraag vervolgens de AI-assistent om een lens te creëren die overeenkomt met jouw functieomschrijving. Bewerk de resultaten door competenties of gedragingen aan te passen aan jouw behoeften, en stem de lens indien nodig af op de waarden van het bedrijf en de bedrijfsterminologie.

Hoe waarborgt de AI-assistent de validiteit, kwaliteit en objectiviteit?

De AI-assistent is getraind op uitgebreide kennis op verschillende gebieden, zoals psychologie, economie en wetenschap, en is geprogrammeerd om vereisten voor functies te begrijpen en te vertalen naar het Assessio competentiemodel. Als je per ongeluk of opzettelijk een vreemd verzoek doet dat niet relevant is voor de functie, zal de AI-assistent daarop reageren en de geldigheid daarvan evalueren. Alle AI-gegenereerde profielen zijn ontworpen om de langetermijnprestaties te voorspellen en zullen minstens één competentie uit het prestatiedomein bevatten, zoals strategisch, operationeel, faciliterend en sturend.

Anders Knutsson, CPO bij Assessio, benadrukt: "Succesvol talentmanagement vereist toegang tot betrouwbare gegevens die werkprestatiegerelateerde kwaliteiten nauwkeurig meten. De AI-assistent biedt een scherp inzichtgevende benadering om relevante, datagestuurde talentbeslissingen te nemen."

De AI-assistent van Assessio is een baanbrekende nieuwe manier om talent te meten, waarbij data en wetenschap vooropstaan en subjectieve intuïtie buiten beschouwing wordt gelaten.

Meer weten?

Heb jij vragen of wil je zien hoe het werkt? Ga naar www.assessio.com/nl en neem contact op!

Assessio is gespecialiseerd in strategische HR met digitale oplossingen voor ruimdenkende werving en ontwikkeling. De online assessments en tools bieden de HR-professional datagedreven inzichten over kandidaten en medewerkers. De tools anticiperen op werkprestaties, identificeren potentieel en matchen organisaties met de juiste kandidaten. Bij Assessio willen ze het traditionele recruitmentproces op zijn kop zetten en oude patronen en gewoonten uitdagen. Het identificeren van talent mag niet aan het toeval worden overgelaten: finding talent is not magic, it’s science.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.