Logo
  • Achtergrond
  • 1 april 2021
  • Personio

Personio schudt de markt op voor HR-software voor het MKB

Een snelgroeiende speler in HR-software gaat haar aanwezigheid op de Nederlandse markt sterk uitbreiden: Personio. Het bedrijf is gespecialiseerd in all-in-one HR-software voor kleine en middelgrote ondernemingen met 10 tot 2.000 werknemers. Want de meeste business-software richt zich volgens Personio te veel op de grote corporates. De specifieke focus op het MKB bleek succesvol: in 2020 zag het bedrijf haar omzet ondanks moeilijke marktomstandigheden verdubbelen.

Beeld Personio schudt de markt op voor HR-software voor het MKB

Met haar software digitaliseert en vereenvoudigt Personio tijdrovende HR-processen. De missie van het bedrijf is om de HR-processen zo transparant en efficiënt mogelijk te laten verlopen, zodat HR zich volledig kan focussen op het grootste bezit van de onderneming: De mensen. Alle kernprocessen van HR worden ondersteund, waaronder recruitment, onboarding, contractbeheer, aanwezigheidsregistratie, verlofbeheer en de salarisadministratie. Ook voorziet de software in een Applicant Tracking System (ATS) en biedt het de mogelijkheid om goede HR-analyses en rapporten te maken. Dankzij de tijd die vrijkomt doordat alle tijdrovende processen worden geautomatiseerd, kan HR zich volledig richten op het optimaliseren van haar rol als strategisch business partner, investeren in talentontwikkeling, et cetera. “Wij helpen het MKB in Europa hun potentie en productiviteit volledig te benutten door HR-activiteiten te digitaliseren en automatiseren”, aldus Lars Boom, Country Manager Benelux: “Binnen Nederland ondersteunen we bijvoorbeeld Channable en GoSpooky.”

Nieuwe, Nederlandstalige website

Personio werd in 2015 opgericht in München, waar nog steeds het hoofdkantoor is gevestigd. Het bedrijf groeide razendsnel en bedient inmiddels klanten in 80 landen, waarbij de focus wel sterk op Europa ligt. Dankzij de groei mag Personio zich inmiddels de eerste HR Tech Unicorn van Europa noemen (de titel ‘unicorn’ wordt toegekend aan zeer snel groeiende private startups met een waarde boven de 1 miljard dollar). In een recente investeringsronde haalde Personio 125 miljoen euro op. Hiermee gaat het bedrijf het HR-platform verder ontwikkelen en haar Europese expansie versnellen met als doel om markteider te worden op het gebied van HR-software voor het MKB. In 2021 is Nederland één van de focuslanden. Een jaar geleden begon Personio zich actief op Nederland te richten en dit jaar zal het bedrijf haar team in de Benelux verdubbelen om haar activiteiten fors te laten groeien. Eind vorig jaar werden hiertoe een Nederlandstalige website en productplatform gelanceerd en er wordt fors geïnvesteerd in uitbreiding van het salesteam in Nederland.

Makkelijk te implementeren

Personio’s mede-oprichter en CEO Hanno Renner zei in een recent interview met zakenmagazine Forbes over het succes van het platform: “Wij democratiseren HR-software voor het MKB. De meeste business software is historisch gezien gericht op grote corporates. Het gaat dan om hele dure en omslachtige oplossingen die vooral ontwikkeld zijn met het oog op bedrijven met 5.000, 10.000 of 50.000 werknemers.”

Kleinere en middelgrote organisaties hadden tot voorheen nauwelijks de kans om snelle en makkelijk te implementeren oplossingen aan te schaffen, aldus Renner. In hetzelfde interview vertelt Renner dat Personio 1 procent van haar winst investeert in goede doelen, van onderwijsactiviteiten tot het ondersteunen van activiteiten ten behoeve van klimaatverandering.

Productinfo en demo

Ook op met de website www.personio.nl wijkt Personio af van het gangbare. Op de frisse site staat kraakhelder alle informatie over de uiteenlopende oplossingen die de software biedt. Ook van deze tijd is de optie om een online demo te boeken om in een halfuurtje met Personio kennis te maken.

Met HR-software voor het MKB automatiseert en vereenvoudigt Personio jouw HR-taken. Zodat je tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is: mensen!
Bezoek de website of boek een online demo!

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.