Logo
  • Nieuws
  • 29 juli 2020

Nationaal HR Analytics Congres 2020: volg het online!

Hoe zet u metrics en people analytics optimaal in om van buikgevoel over te stappen naar structureel datagedreven werken? Wat is de impact van de corona-uitbraak op HR Analytics? Het komt allemaal aan bod op het Nationaal HR Analytics Congres dat op 22 en 23 september geheel online gaat plaatsvinden.

Beeld Nationaal HR Analytics Congres 2020: volg het online!

Het congres, dat dit jaar zijn eerste lustrum viert, is een niet te missen (netwerk)gelegenheid voor iedere professional die betrokken is bij de toepassing van HR Analytics binnen zijn of haar organisatie. Wederom zal Irma Doze als dagvoorzitter optreden tijdens dit congres; zij is dé Nederlandse autoriteit op het terrein van HR Analytics en datagedreven HR-beleid. "We hebben ervoor gezorgd dat deze online editie van het congres volop interactiemogelijkheden biedt," vertelt Irma Doze. "Ik durf zelfs te zeggen dat we met de networking-tool zelfs méér mogelijkheden creëren om contact te leggen dan bij een live congres." Een ander groot voordeel is dat deelnemers de mogelijkheid hebben om alle sessies achteraf - on demand - terug te kijken. Dit geldt dus ook voor de parallelsessies die je normaal in een live setting zou hebben gemist.

Echte trendbreuk

Een belangrijke ontwikkeling als gevolg van de coronacrisis die Doze signaleert is het nemen van beslissingen op basis van data. "Hoe snel neemt het aantal besmettingen toe? En hoeveel mensen heb ik dan volgende week in de zorg nodig? Dat soort vragen. Ik zag hiervan meteen ook een doorvertaling op HR-afdelingen ontstaan. We hebben niet zoveel aan een maandelijkse verzuimrapportage als we willen weten hoeveel mensen er iedere dag ziek worden, bijvoorbeeld."

Volgens Doze is er als gevolg van corona dan ook sprake van een echte trendbreuk in onze manier van werken. "Hoeveel mensen heb ik straks nodig voor m'n business? Hoeveel kantoorruimte heb ik nog nodig met een sterk toegenomen aandeel van thuiswerkers? Organisaties zijn op zoek naar data om dit in te schatten en hun beslissingen op dat gebied te onderbouwen. Tegelijkertijd hebben werkgevers ook een grote behoefte om de betrokkenheid en motivatie van hun werknemers op dagdagelijkse basis te volgen nu ze meer op afstand werken. Op het congres komt dit bijvoorbeeld aan bod in de case van VWE, waar ze het effect van de corona-uitbraak op het sentiment van hun medewerkers bijna live hebben kunnen volgen dankzij tekstmining van verstuurde e-mails."

Kijk voor het volledige programma op: www.hranalyticscongres.nl

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.