Logo
 • Blog
 • 9 juni 2021

Alarmbericht voor werkgevers?

Jeetje, ik ben geschrokken! Deloitte bracht onlangs een nieuw rapport uit ‘Women @ Work: A global outlook’ met daarin de meningen van 5.000 vrouwen verdeeld over 10 landen. De resultaten zijn schokkend!

Check dit:

 • 75% van de vrouwen zegt dat sinds de corona-crisis de werkdruk is toegenomen
 • ca. 30% vindt haar geestelijk welzijn ‘goed’ of ‘zeer goed’, tegen 68% vóór de crisis
 • 29% vindt dat hun carrière hierdoor stagneert
 • meer dan 50% van de vrouwen zegt het merendeel van het thuisonderwijs en de zorg voor hun kinderen op zich te nemen, waardoor hun geestelijk en lichamelijk welzijn afneemt, maar ook hun ambities verdwijnen.
 • slechts 22% heeft hulp gehad van de werkgever, twee derde heeft het gevoel afgerekend te worden op het feit dat ze niet doorlopend online aanwezig zijn.
 • de helft van de vrouwen heeft afgelopen jaar last gehad van intimidatie en niet-inclusief gedrag.

En om dit droevige rijtje af te sluiten: 57% van de vrouwen is van plan om binnen 2 jaar van werkgever te veranderen, waarbij de verstoorde werk-privé balans als belangrijkste reden wordt opgegeven.

Meer dan 50% op zoek naar een andere baan!

57%! Dat is toch niet normaal! Kijk, vrouwen zijn geen zeurpieten, dat zien we in onze coachpraktijk ook. Die gaan door tot de emmer overloopt. Dus als vrouwen aangeven dat het echt niet goed gaat, nou dan gaat het ook ècht niet goed. Zoveel vrouwen zijn kennelijk zo ongelukkig op hun werk. Ik vind dat heel erg verdrietig!

Maar ook voor werkgevers, stel je voor wat dat betekent als je een afdeling hebt met 20 vrouwen. Catastrofaal. En dat kost een boel geld om nieuwe mensen te werven en in te werken. Drama dus!
Gelukkig geeft het rapport ook aanbevelingen aan werkgevers wat zij kunnen doen om dit drama te voorkomen. Daarmee mikken ze op drie pijlers:

 1. betere werk-privébalans verankeren in bedrijfscultuur.
 2. vrouwen individueel ondersteunen.
 3. vrouwen aansprekende ontwikkelingsmogelijkheden aanbieden.

Dus werkgevers, doe er wat aan! En wel snel.

Meer diversiteit en ‘bias free’ selecteren

Tijdens het online congres Remote werven en selecteren laten experts u zien wat de laatste ontwikkelingen zijn in het nieuwe werven en selecteren en nemen vakgenoten u mee in hun best practices en lessons learned. Ook krijgt u tips om vanuit HR een optimale gesprekspartner te zijn voor recruitmentbureaus. Een van de vragen waar u antwoord op krijgt is: Hoe kun je met digitale assessments zonder vooroordelen selecteren en zo de diversiteit in je organisatie vergroten?

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.